TGF Başkanı Karaca: Yaygın ve yerel basının adeta bütün hayat damarları kesiliyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 'Yeni İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulundaki torba kanunun içinde dahil edilmek suretiyle yasalaştı. Mahkemelerin talep üzerine vereceği geçici mühlet kararı, 'Ticaret Sicili Gazetesi' ve Basın İlan Kurumu (BİK) 'Resmi İlan Portalı'nda ilan edilecek' dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Yeni İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulundaki torba kanunun içinde dahil edilmek suretiyle yasalaştı. Mahkemelerin talep üzerine vereceği geçici mühlet kararı, ’Ticaret Sicili Gazetesi’ ve Basın İlan Kurumu (BİK) ’Resmi İlan Portalı’nda ilan edilecek" dedi.

TGF Başkanı Karaca, Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak kent geldi. Basın mensupları ile buluşan Karaca, yaygın ve yerel basının önemli bir gelir kalemi olan icra iflas ve konkordato ilanları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. TGF Başkanı Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda üç gün önce yasalaşan kanun tasarısıyla yaygın ve yerel basının zor durumda kalacağını ileri sürdü. Karaca, "TBMM Genel Kurulu’nda oldu bittiye getirilerek üç gün önce yasalaşan kanun tasarısıyla yaygın ve yerel basının adeta bütün hayat damarları kesiliyor. BİK’in, Maliye Bakanlığından talebi üzerine hazırlanan yeni İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulundaki torba kanunun içinde dahil edilmek suretiyle, bir anlamda yangından mal kaçırırcasına, kabul edilerek yasalaştı. Söz konusu kanun kapsamında iflas talebinde bulunabilecek alacaklılar, mahkemeye dilekçe yazarak, borçlular hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını talep edebilecekler. Mahkemelerin bu talep üzerine vereceği geçici mühlet kararı, ’Ticaret Sicili Gazetesi’ ve Basın İlan Kurumu (BİK) ’Resmi İlan Portalı’nda ilan edilecek" dedi.

"İsmail Güneş, Anadolu şehididir"

25 Mart 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu helikopter düşmesi sonucu hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) Sivas Muhabiri İsmail Güneş’in gönüllerinde yer aldığını söyleyen Karaca, "İsmail Güneş Anadolu’nun bir şehididir. Çünkü BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türkiye gezisinde orada İHA adına görev yapan bir arkadaşımızdır. İşte Anadolu’nun bir kenara itilmesinin bu gerçekten bir örneği. Bugün maalesef İstanbul’da yaygın basını temsil ettiğini söyleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti maalesef bu arkadaşımızın o listede yerini almaması acı bir olay. Biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak İsmail Güneş arkadaşımızın bizlerin gönlümüzde olduğunu, bizim şehidimiz olduğunu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme