Teravih namazı sonrası şerbet ikram ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'nin, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği teravih namazı sonrası Ramazan şerbeti ikramı vatandaşlar tarafında büyük ilgi görüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği teravih namazı sonrası Ramazan şerbeti ikramı vatandaşlar tarafında büyük ilgi görüyor.

Geleneksel Ramazan Şerbeti ikramı Malatya Ramazan Gecelerine katılan vatandaşlara ve PTT binası önündeki çeşmede vatandaşlara teravih namazı sonrası ikram ediliyor. Ramazan ayı boyunca Ramazan şerbetinin dağıtıldığını belirten Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, amaçlarının bu geleneği yaşatmak olduğunu ifade etti. Akın, “Geleneksel olarak yaklaşık 7 yıldır devam eden şerbet ikramımız bu yılda merkez PTT binamız önündeki şerbet çeşmesinde ve fuar alanımızda teravih namazından sonra 22.00 - 23.30 saatleri arasında yapılıyor. Biz, bu geleneksel içeceği yaşatarak daha sonraki Ramazan aylarına da taşınmasını arzu ediyoruz. İnsanlarımız da bu uygulamayı çok beğendi. Ramazan ayında yapmış olduğumuz etkinliklerde vatandaşlar tarafında memnuniyetle karşılanıyor. Vatandaşların bu katılımı bizleri daha iyi program yapmaya teşvik ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme