TEOG'da nakil telaşı: Boş kontenjanlar E-Okul'da!

Lise hayatlarına başlayacak olan öğrencilerin ter döktükleri TEOG maratonu sona erdi fakat şimdi nakil ve boş kontenjanlar konusunda araştırmalar başladı. Farklı okullara nakil olmak isteyen öğrenciler okulların boş kontenjan listesini araştırıyor. TEOG'da nakil işlemleri için gereken boş kontenjan listeleri

TEOG’da tercih sonuçları açıklandı şimdi ise boş kontenjanların açıklanma vakti geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre bugün TEOG boş kontenjanları açıklanıyor. Nakil başvurularında birinci dönem ise 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Peki E-okul üzerinden nakil başvurusu nasıl yapılır, boş kontenjan tercih listeleri ve taban puanları nasıl görüntülenecek?

NAKİL BAŞVURUSU İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

ÜST SINIFLAR NAKİL İŞLEMLERİNİ NASIL YAPACAK?

Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.

TE0G 2017 NAKİL İŞLEMLERİ REHBERİ

Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB’in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ TAKVİMİ

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması
14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

Bakmadan Geçme