Teknik Direktör İrfan Buz: 1 puan 1 puandır

Buz, Giresunspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, '10 kişisiniz, içeride oynuyorsunuz, rakipleriniz kaybetti, bu maçı kaybetmeyeceksiniz. 1 puan, 1 puandır. Hepimiz tabi ki çok üzüldük. Mba son dakikada bizi uçurabilirdi. Ama maalesef olmadı ve maç 1-1 bitti' dedi.

Yeni Malatyaspor TFF 1. Lig’in 12. Haftasında sahasında Karadeniz ekibi Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarının son anlarında 10 kişi kalmasına rağmen müsabakadan 1 puanla ayrılan sarı kırmızılı ekip aldığı sonuçla 12. haftayı da lider kapattı.

Maç sonu basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, rakiplerin puan kaybettiği haftayı galibiyetle kapatmayı çok istediklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade ederek, “İçeride oynadığımız bu müsabakayı tabi ki kazanmak isterdik ama ilk devre 20-25 dakikada istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Akabinde bulduğumuz pozisyonlarda da daha net vuruşlar yapamadık. İçeride oynuyorsunuz, bunun yanında diğer rakipleriniz puan kaybetmiş tabi ki bunu taçlandırmak isterdik fakat futbol bu, her müsabakada farklı olaylar ortaya çıkabiliyor. Buna cevap vermek durumundasınız. İlk yarının son dakikalarında kırmızı kart görünce farklı bir oyun stratejisi belirlememiz gerekiyordu. Bu strateji de. 4-4-1’ oldu. Bunu da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Tabi ki rakibimiz de kazanmak istiyordu. Ancak futbolcu kardeşlerimin taktiksel disiplini iyi yaptığını düşünüyorum. İlerideki dörtlü birbirine çok yakın oynadı, bu benim istediğim bir şeydi. Ancak Amutu’nun takım arkadaşlarına daha çok yardımcı olması gerekiyordu. İleri çıkan top hemen dönüyordu. Sıkıntı oradaydı, bu yüzden de inanılmaz efor sarf etmek zorunda kaldık. Bundan dolayı da Amutu’yu oyundan almamız gerekiyordu. 10 kişisiniz, içeride oynuyorsunuz, rakipleriniz kaybetti, bu maçı kaybetmeyeceksiniz. 1 puan, 1 puandır. Hepimiz tabi ki çok üzüldük. Mba son dakikada bizi uçurabilirdi. Orada biraz daha gitmiş olsaydı gol olabilirdi. Ama maalesef olmadı ve maç 1-1 bitti” diye konuştu.

Hakemin genel olarak maçı iyi yönettiğini söyleyen Buz, “Hakem çok ucuz iki tane pozisyon verdi, orada neredeyse golü yiyebilirdik. Ama genel olarak hakemin maçı iyi yönettiğini düşünüyorum. Bence Kart pozisyonu doğru, ama uzaktan gördüm” ifadelerini kullandı.

Futbolcuların inanılmaz bir mücadele sergilediğini kaydeden Tecrübeli Teknik Adam “Bu maçı farklı kaybedebilirdik ama kazanabilirdik de. En son 1-1 berabere kaldık ve 1 puan aldık. Ben futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum. İnanılmaz bir mücadele verdiler. Buradaki seyircilerimiz futbolcuları itti. Seyircilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Maalesef Berabere kaldık ama bardağa dolu tarafından baktığımız zaman Göztepe ile 4 Boluspor ile 3, puan fark var. Biz yolumuza devam edeceğiz. Mücadele edip, hep beraber bu işi göğüsleyeceğiz” dedi.

Giresunspor cephesi

Maç sonu açıklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, oyunda sonuna kadar kora kor bir mücadele sergilendiğini ifade ederek, “Giresunspor’a zorlu bir dönemde geldik. Geçen hafta ligin iddialı ekiplerinden Adana Demirspor ile sahamızda karşılaşmıştık. Buraya gelirken Yeni Malatyaspor’un sezon başından beri gösterdiği performans ortadaydı. Gerçekten havaya girmiş bir Yeni Malatyaspor ile karşılaştık. Aslında sahasında puan kaybetmeyen bir Yeni Malatyaspor var. Biz ise puan ve puanlara ihtiyacı olan bir takımız. Buraya gelmeden önce kazanmak istiyorduk. İki kazanmak isteyen takımın mücadelesini izledik. İzleyenlere büyük zevk verdiğimizi düşüyorum. Karşılaşmanın ilk 10 dakikası sahada iyi bir Yeni Malatyaspor vardı. Rakibimizi karşılaşmayı bildik. Oyun sonuna kadar da kora kor bir mücadele oldu. İlk yarının sonunda rakibimizin eksilmesiyle birlikte ikinci yarıda oyuna ağırlığımızı koyduk. Oyunu lehimize çevirmek adına her şeyi yaptık. Sonuç olarak berabere ayrıldık. Üzgünüz, kazansaydık daha güzel olurdu ama deplasmanda kazanamazsan kaybetmeyeceksin, onun için 1 puan önemli” şeklinde konuştu.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme