Tekirdağ'daki tren kazasında ölü sayısı 24'e yükseldi

Son dakika... Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında yolcu treninin vagonları devrildi. Başbakan Yardımcısı Akdağ, kaza sonucunda 24 vatandaşın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Dün akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana gelen tren kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 24'e yükseldi.  Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Demircan ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan olay yerinde bir basın toplantısı düzenledi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir. dedi.

Sağlık Bakanı Demircan, müşahade altında bulunan ve tedavisi süren kişi sayısının 124 olduğunu belirtti, şifa dileklerinde bulundu.

ARSLAN: RAYLARIN BAKIMI NİSAN AYINDA YAPILDI

'Kazada ihmal var mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Arslan, Rayların bakımı Nisan ayında yapıldı. Aşırı yağıştan menfez ile raylar arasında boşluk meydana gelmiş. Bu boşluk suyun altında kaldığı için makinistler tarafından ilk bakışta görülemiyor. Boşluk sonucu 5 vagon devrildi. Olayla ilgili her türlü soruşturma titizlikle sürüyor. ifadelerini kullandı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Dünden itibaren uygulanan geçici yayın yasağı da sabah saatlerinde kaldırıldı. Öte yandan kazaya ait enkazın kaldırılması ile ilgili çalışmaların sona erdiği açıklandı.

YARALI YAKINLARI BİLGİ HATTI DEVREYE SOKULDU

Hastaneye yaralılar ile ilgili isim listesi asıldı. Bu listelerin önünde ciddi yığılmalar meydana gelince, ambulansların giriş ve çıkışlarında sorunlar meydana geldi. Kalabalığın dağılması için yaralı yakınları bilgi hattı devreye sokuldu. Yaralılar ile ilgili bilgi almak isteyenler 184 numaralı hattı aradı.

KURTARMA ÇALIŞMASINDA 1 ASKER YARALANDI

Habertürk'ün aktardığı bilgiye göre, Kazanın ardından sürdürülen kurtarma çalışmaları sırasında düştüğü belirtilen bir asker de yaralandı. Yaralı asker Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürülürek tedavi altına alındı.

BAKANLAR ARSLAN VE DEMİRCAN OLAY YERİNDE

Tekirdağ'ın Muratlı ve Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazanın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop kaza yerine geldi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada 125 ton kapasiteli kurtarma vinci dahil olmak üzere çok sayıda kurtarma / yardım araç gereçlerinin kaza yerine ulaştığı belirtilerek şöyle denildi:

TAHLİYE İÇİN İLGİLİ TÜM BİRİMLER SEFERBER EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazası nedeniyle ilgili tüm birimlerin tahliye işlemleri için seferber edildiğini bildirdi.

Enkazda arama kurtarma çalışmaları sabah saatlerinde sona erdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HER BOYUTUYLA SORUŞTURULMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tren kazasına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan,Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. ifadesini kullandı.

ERDOĞAN KAZAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Uzunköprü-İstanbul seferini yapmakta olan yolcu treninin Çorlu'da bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza dolayısıyla TBMM Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz, yaptığı açıklamada, Elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar temenni ediyorum dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; yaralılarımıza şifa diliyorum ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Habertürk TV canlı yayınına bağlanan Vali Ceylan, kazanın hava muhalefeti nedeniyle meydana geldiğini belirterek Aşırı yağış nedeniyle vagonlar raydan çıktı. Yaralı ve ölülerimiz var. Ben de olay yerine ulaşmak üzereyim. Müdahaleler yapılıyor. Hava ambulanslarımız olay yerine ulaştı. Kriz masası oluşturuldu diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Ceylan, Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. dedi. Tekirdağ Valisi Ceylan, yaralıların tahliye edildiğini bildirdi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN YARALILARI ZİYARET ETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasının ardından İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.Vali Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ile hastaneye geldi.

Burada tedavi altındaki yaralıları ziyaret eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, yetkililerden bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, tedavisi devam eden 14 yaralı hakkında sabah saatlerinde açıklama yapacaklarını, 1 yaralının ameliyata alındığını söyledi. 

KAZA RAY ALTINDAKİ TOPRAĞIN KAYMASIYLA MEYDANA GELDİ

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trende 362 yolcu, 6 personel olduğu belirtildi.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Tekirdağ'daki tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeniyle meydana geldiğinin belirlendiği bildirildi.

İçişleri, Sağlık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının koordineli şekilde çalışmalara başladığının vurgulandığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterleri ile İçişleri Bakanlığının kurtarma helikopterlerinin de olay yerine vardığı bildirildi.Açıklamada, TCDD'ye ait vinçli kurtarma yardım ekibinin Halkalı'dan hareket ettiği, Alpullu'dan arama kurtarma araçlarının da olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Ankara'dan hareket ederek kaza yerine gittiğinin aktarıldığı açıklamaya şöyle devam edildi:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Müsteşar Suat Hayri Aka başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu'da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup bakanlığımız ile koordineli şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kazayla ilgili gelişmeler yakıdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

Başbakan Yıldırım, tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve Vali Ceylan'dan bilgi aldı. 

İBB 7 TANE KURTARMA ARACI GÖNDERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Tren kazasının yaşandığı bölgeye gitmek için İtfaiye Daire Başkanlığından 7 tane kurtarma aracı ve 24 personel bölgeye gönderildi.

KÖY MUHTARI: TAHLİYE İÇİN HAVADAN MÜDAHALE GEREKİYOR

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdaha gerekir dedi.

Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Ediren'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi.

BAKANLAR DEMİRCAN VE ARSLAN, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tren kazasında yaralananları, tedavi gördükleri Çorlu Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. AA'nın haberine göre Bakanlar Demircan ve Arslan, Çorlu Devlet Hastanesine geldi. Burada tedavi gören yaralıları ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileten Demircan ve Arslan, yetkililerden bilgi aldı.

"CAMLAR PATLADI, CAMDAN AŞAĞI DÜŞENLER GİTTİ"

İHA'nın haberine göre kazada devrilen vagonlardan birinde olan vatandaş "Her şey 5-6 saniyede oldu herkes çığlık atmaya başladı. Tren sol tarafa düştü camlar patladı, camdan aşağı düşenler gitti" ifadesini kullanırken, kazadan önce yağışın kesildiğini belirten diğer bir kazazede "Bölgede yağış vardı biz geldiğimizde yağış kesilmişti. Bir anda oldu kimse ne olduğunu anlayamadı. Biz ilk vagondaydık, Allah bize yardım etti. Diğer vagonların devrildiğini gördüm" dedi. 

Yaralıların tedavileri Çorlu Devlet Hastanesi'nde sürerken yakınlarını görmeye gelen vatandaşlar hastane önünde yoğunluk oluşturdu.

Bakmadan Geçme