Taziye çadırı oldu seçim çadırı!

Malatya'da seçimin hararetli geçtiği şu günlerde Yeni Camii mevkiinde AK Parti'nin seçim çadırının Yeşilyurt Belediyesi'ne ait 'taziye çadırı' olduğu anlaşıldı.

Malatya’da seçimin hararetli geçtiği şu günlerde Yeni Camii mevkiinde AK Parti’nin seçim çadırının Yeşilyurt Belediyesi’ne ait ‘taziye çadırı’ olduğu anlaşıldı.

Hem İYİ Partili hem de CHP’li başkan adayların belediyeye bağlı reklam alanlarını sadece AK Partili başkanların kullanılması ile ilgili yapılan eleştirilere “çadır” eleştirisi de eklendi.

Konu ile ilgili İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci’nin bugün yaptığı açıklama dikkat çekti.

Ekinci, “Yeni Camii mevkiinde kendi paramızla bir çadır yaptırdık. Bunların çadırı 20 gündür aynı bölgede. Yeşilyurt Belediyesi’nin taziye çadırını seçim çalışması için kullanıyorlar. Taziye çadırına kendi fotoğraflarını yapıştırıp parti müziği dinletiyorlar. Taziye çadırına kadar düştü bu şebeke. Yazıklar olsun, hepimizin ortak malı olan belediyelerin mallarını kimseye hesap vermeden kullanıyorlar” dedi.

Bu açıklamadan sonra yaptığımız incelemede seçim çalışması için kurulan çadırın Yeşilyurt Belediyesi’ne ait olduğu yayınladığımız fotoğrafta görülüyor. Ayrıca, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Osman Güder ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Mehmet Çınar'ın afişlerinin çadıra asıldığı görülüyor.

Biz yine Kayısı Haber olarak gazetecilik görevimizi yapalım ve sorularımızı soralım:

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait kaç taziye çadırı vardır?

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait taziye çadırların kaçı seçim malzemesi olarak kullanılıyor?

Vatandaşlara ücretsiz olarak taziyelerini geçirmeleri için alınan bu çadırların seçim malzemesi yapılması etik midir?

Kayısı Haber
 

Bakmadan Geçme