TARSİM'den Malatya'ya çıkarma

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Genel Müdürlük ile Malatya Bölge Müdürlüğü'nden yetkililerle birlikte Malatya'da paydaş kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. 

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Genel Müdürlük ile Malatya Bölge Müdürlüğü’nden yetkililerle birlikte Malatya’da paydaş kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Ziyaretler kapsamında, eksperler ve üreticiler ile bir araya gelerek, meydana gelen hasarlara ilişkin sahada gözlemler gerçekleştirdi ve değerlendirmelerde bulundu. 
 
Malatya Valiliği, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürlüğü, Ziraat Bankası Şubeleri, Yazıhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akçadağ Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü, Akçadağ Ziraat Odası yetkilileri ile temaslarda bulunan Genel Müdür Satoğlu ve TARSİM Bölgeler Grup Müdürü Murat Kaya ile Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Malatya’da meydana gelen hasarlar sebebiyle gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve soruları yanıtladı. 
Ziyaretlerde, değişen iklim koşullarına bağlı olarak şiddeti ve yoğunluğu artan riskler karşısında üreticilerin gelir kaybı yaşamamaları için, ürünlerini zamanında sigorta yaptırmalarının her platformda hatırlatılması gerektiğini vurgulayan Genel Müdür Satoğlu, Sistem’in paydaşlarının bu anlamda önemli ve kritik bir rol üstlendiklerinin altını çizdi ve görüşlerini şu şekilde paylaştı: 

“Bu yıl Malatya ilinde, tüm tarım sigortası branşlarında, 7 bin 500 adedin üzerinde hasar ihbarı alınmış, yapılan ihbarlarda don ve dolu gibi nedenler, ürünlerde ise kayısı başı çekmiştir. Bu ihbarlara ilişkin geçici hasar tespitleri eksperler tarafından çok hızlı bir şekilde yapılmış olup, ürünlerin hasadı öncesinde kesin ekspertiz çalışmaları da yapılarak, dosyalar tamamlanacak ve zararı olduğu kesinleşen üreticilere belirlenen oranlar doğrultusunda ödemeleri yapılacaktır. 

Havaların mevsim normallerinde seyretmesi ya da bir önceki yıl hasar yaşanmaması gibi sebepler, üreticilerimiz için zaman zaman yanıltıcı olabiliyor. Hiç beklenmedik anlarda çok ciddi boyutlarda hasarlarla karşı karşıya kalınabiliyor. TARSİM olarak Sistem’in üreticiler nezdinde yaygınlaştırılması ve tarım sigortasının her yıl düzenli olarak yaptırılması için tanıtım faaliyetlerimize Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’nın İlçe ve Köylerinde de aralıksız devam ediyoruz. Bu anlamda tüm paydaşlarımızın üreticilerimizi Sistem’e teşvik eden yaklaşımları ve destekleri bizler son derece kıymetli. 

Bununla birlikte, Sistem’in en önemli süreçlerinden birini oluşturan hasar tespit işlemleri, tarım eksperleri tarafından son derece titiz bir şekilde gerçekleştiriliyor. Eksperler, bağımsız kişiler olup, ekspertiz işlemlerini yürütürken hasarı tam ve doğru tespit ederek, hasar alacakları için doğru tazminatın belirlenmesine aracılık ediyor. Eksperlerin hasar tespit raporlarına istinaden, hasar dosyaları Genel Müdürlüğümüzde alanında uzman olan kişiler tarafından incelenerek; Genel Şartlar, Tarife ve Talimatlarda yer alan uygulama esasları çerçevesinde, üreticilere tazminat ödemeleri yapılıyor. Bu anlamda yürütülen operasyon konusunda herkes müsterih olmalıdır.” 

Bakmadan Geçme