Tanıtım filmi 'Vatanım'ın çekimleri Darende'de yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin tanıtımı kapsamında hazırlanan 'Vatanım' isimli kısa tanıtım filmi için Darende'de çekimler yapıldı. Proje kapsamında ilçenin tarihi dokusu, kültürel yapısı ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin tanıtımı kapsamında hazırlanan “Vatanım” isimli kısa tanıtım filmi için Darende’de çekimler yapıldı. Proje kapsamında ilçenin tarihi dokusu, kültürel yapısı ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Darende Belediye Başkanı Danışmanı Bekir Sözen, ATL Prodüksiyon’un 40 kişilik bir ekiple, yönetmen Şenol Korkmaz, görüntü yönetmeni Mıcheal Geroge Wilson ve prodüksiyon amiri Gökhan Çağla idaresindeki ekibin ilçede çekim yaptığını ifade etti. Sözen, Darende’nin tarihi ve kültürel dokusu ile ilgili çekimler gerçekleştiren ekibin ilçenin tanıtımına büyük destek vereceğini ifade etti.

Darende’nin yüz binlerce insanın ziyaret ettiği bir inanç ve doğa turizm merkezi olduğunu hatırlatan Sözen, “Ekibin yöneticilerine Darende Belediyesi’nin tanıtım broşürlerinden verdik. Diğer projeler için de yılda yüz binlerce insanın ziyaret ettiği bir inanç ve doğa turizm merkezi olan Darende’de Tohma Kanyonu ve bir çok mekanın olduğunu anlattık. Bu çalışmada Darende Kültür Sanat Derneği Başkanı İbrahim Alaattin Ateş'in ve her zaman olduğu gibi Hulusi Efendi Vakfı'nın büyük desteği oldu” diye konuştu.

Yönetmen Şenol Korkmaz ise, “Görebildiğimiz kadarı ile Darende çeşitli çekimler için güzel mekanlara sahip, ileride başka projeler için de Darende’yi düşünebiliriz. Çekimlerde emeği geçen Darendelilere teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme