Soner Gökçe: Delege ağalığına son veriyoruz

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe ülke gündemi ile ilgili katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Siyasette artık genel başkanlar koltuğunu korumak için değil millete hizmet etmek için uğraşacak diye ifade eden Gökçe, 'Artık ilçe başkanlarını da genel başkanı da milyonlarca üyelerimiz seçecek. Partimizde demokrasi şöleni yaşanacak. Delege ağalığına son veriyoruz' dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe ülke gündemi ile ilgili katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Siyasette artık genel başkanlar koltuğunu korumak için değil millete hizmet etmek için uğraşacak diye ifade eden Gökçe, “Artık ilçe başkanlarını da genel başkanı da milyonlarca üyelerimiz seçecek. Partimizde demokrasi şöleni yaşanacak. Delege ağalığına son veriyoruz” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe Vuslat TV’de Gündem Özel programına katılarak Bülent Yalvaç ve Sinan Cavlak’ın sorularını cevapladı.

14 MİLYON SEÇMEN KARARSIZ

Muhalefetin yorulduğu, çözüm üretemediği ve enerjisini kaybettiği bir ortamda iktidarın ise görünen yorgunluğu ile beraber çözüm üretemediği ve her geçen gün aldığı desteği kaybettiği bir Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğunu gördüklerini belirten Gökçe, “Kavgayla, sürtüşmeyle, çekişmeyle, ayrıştırmayla, ötekileştirmeyle gündem oluşturulan ama halkın gerçek sorunlarıyla çözüm üretemeyen muhalefet ve iktidarın karşısında sıkışmış kalan halkımızın bugün değişim istediğini gördük. Değişimin kaçınılmaz olduğunu, değişimin şart olduğunu, ülkemizin tıkandığını, siyasetin tıkandığını ve bunun önünün açılması gerektiğini net bir şekilde vatandaşımızın gördüğünü bizler de gördük. Bakın bugün 55 milyon seçmenin olduğu ülkemizde yüzde 25’lik kararsız bir seçmen kitlesi var. Yüzde 25 seçmen kitlesi 14 milyon seçmene tekabül ediyor. Ülkemizde 14 milyon seçmen ne iktidara ne de muhalefete güvenmiyor. 14 milyon seçmen ne iktidarın ne de muhalefetin ülkemizin sorunlarını çözeceğine inanmıyor. Bu da ülkemizde değişimin artık şart olduğunu gösteren en önemli etmenlerden bir tanesidir” diye ifade etti.

“DEĞİŞİM BAŞLADI”

Değişim başladığını, 2021 yılının değişimin başlangıcı olacağını, belirten Soner Gökçe, “Vatan, bayrak ve hudut birliğini savunan, ülkemizin varlığını savunan her kesimi Türkiye Değişim Partisi’ne davet ediyoruz. Türkiye Değişim Partisi’nin özü budur. Bu partiyi millet kurmuştur. Bizim özümüz hiçbir ayrımın olmadığı, ötekileştirmenin olmadığı, tüm milletimize hizmet etmek adına kurulmuş bir siyasi partidir. Sağ sol kavramı ülkemizi yordu, vatandaşlarımızı yordu. Soğuk savaş dönemlerinde kalan ve günümüzde aslında bir anlam ifade etmeyen ve günümüzde hiçbir değeri kalmayan bu sağ-sol ifadeleri yurttaşlarımızı çok yordu. Biz milletimizi yormak istemiyoruz. Sağ-sol diye biz milletimizi ayırmak istemiyoruz. Biz kimseyi sağcı veya solcu diye ayırmayacağız. Biz sağ elimizle sol elimizi bütünleştiriyoruz. 83 milyon insanımızı bütünleştiriyoruz. Bütünleştirmek için Değişim var dedik. Türkiye Değişim Partisi ne solun ne de sağın partisi değildir. Milletimizin partisidir. Türkiye Değişim Partisi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, evrensel hukuk kurallarına bağlı, inançlara saygılı laikliği destekleyen ve yaşatan, üretimi destekleyen, emeğe saygı duyan demokratik kitle partisidir” dedi.

“ÜLKEMİZİ MUTSUZ ETMEYECEĞİZ”

Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe sözlerine şu şekilde devam etti:

“Birbirimizle barış içerisinde yaşamadığımız müddetçe asla başarılı olamayız. Asla ve asla mutlu bir ülke olamayız. Siyasetçilerin bu ülkeye sorumlulukları var. İktidarın ve muhalefetin bireysel, kişisel menfaatleri için, kendi siyasi gelecekleri için, bu güzel ülkemizin geleceğiyle, çocuklarımızın geleceğiyle kavga ederek oynamaya hakları yoktur. Biz hiçbir siyasi partiyle ve siyasetçi ile kavga ederek ülkeyi mutsuz etmeyeceğiz. Ancak sorunları anlatıp çözüm üreterek ülkemize hizmet etmeye çalışacağız. Türkiye Değişim Partisi farklı bir siyaset tarzı ile bu ülkenin her vatandaşına hizmet etmeye çalışacağına söz veriyoruz”

“DELEGE AĞALIĞINA SON VERİYORUZ”

Türkiye Değişim Partisi’nin açıkladığı tüzükle Türkiye’nin en demokratik siyasi partisi haline geldiğini vurgulayan Gökçe, “Bugün Türkiye’nin en demokratik partisi Türkiye Değişim Partisi’dir. İki seçim dönemi partisini iktidara taşıyamayan genel başkan görevini bırakıyor. Bugün tüm siyasi partilerde delege ağalığı var. Bin delege genel başkanı seçiyor, genel başkan il başkanını seçiyor, il başkanı ise ilçe başkanlarını seçiyor. Bu yüzden de değişim olmuyor. İşte değişim, işte Türkiye Değişim Partisi.  Artık ilçe başkanlarını da genel başkanı da milyonlarca üyelerimiz seçecek. Partimizde demokrasi şöleni yaşanacak. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün şu güzel sözünü tekrar emek istiyorum; ‘Kendi üyelerine güvenmeyen bir genel başkan milletine nasıl güvenecek’. Siyasette artık genel başkanlar koltuğunu korumak için değil millete hizmet etmek için uğraşacak” diye ifade etti.

DOĞAL ADAY SARIGÜL

Cumhurbaşkanlığı seçimi sorusuna ilk turda mutlaka Türkiye Değişim Hareketi’nin adayının yarışacağını belirten Soner Gökçe, “Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’nin her yerinde, her noktasında karşılığı vardır. Her yerde insanımızı kucaklamıştır. Kimsenin siyasi görüşüne bakmadan yıllardır bu ülkeye hizmet etmektedir. Cumhurbaşkanlığı adayı noktasında seçim hattında ortak akılla ve kurullarımızda görüşerek adayımızı belirteceğiz. Tabii ki doğal adayımız Sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’dür. Uzun yıllar siyaset yapmama rağmen ben bu kadar demokratik bir siyasi parti görmedim. Türkiye Değişim Partisi ile gurur duyuyorum. Gurur duyuyorum bu siyasi iradeyle. Bizim siyasi hareketimiz ortak akılla ilerler” dedi.

SARIGÜL YAYINA BAĞLANDI

Yayın esnasında sürpriz bir telefon bağlantısı ile programa bağlanan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Soner Gökçe’yi tebrik etti. Büyük bir onur ve gururla bu yayını izlediğini vurgulayan Sarıgül, “Bu bir takım oyunudur. Başarı üç şeyden geçiyor. Lider, kadro ve proje… Lider tek başına allame-i cihan olsa bir şey yapamaz. Onun çok iyi bir kadro kurması lazım. O kadronun da çok iyi projeler üretmesi lazım. Türkiye’yi iyi bir noktaya taşıyacak çok iyi kadrolarımız var. O kadrolarımızdan bir tanesi de benim çok değerli hemşerim, bir civan, bir yiğit, bir aslan parçası Soner Gökçe’dir. Malatya için de ülkemiz için de çok önemli çalışmalar yapacak Genel Başkan Yardımcımız Soner Gökçe’yi kutluyorum. Soner kardeşimin vaktini almak istemiyorum ama o kadar güzel bir söyleşiniz var ki katılmak istedim. Sevgilerimi belirtmek istedim. Gerçekten Malatya önemli devlet adamları yetiştirmiş. Özellikle partimiz rahmetli Özal’ın pratik çözümlerini alıyor. Özellikle partimiz rahmetli Özal’ın insanları kesin çizgilerle ayırmayın anlayışını alıyor. Bugüne kadar Soner kardeşimiz Malatya’da yerel bir siyaset adamıydı. Ama bugünden sonra yakında Sevgili Soner kardeşimi ulusal medyada da göreceksiniz. Artık ülkemiz gelişmesi ve güçlenmesi için Türkiye Değişim Partisi’nin anlayışını, ilkelerini ve prensiplerini bütün ulusumuzla inşallah buluşturacak. Soner kardeşimin gözlerinden öpüyorum. Malatya’mızdan ve Türkiye’nin her noktasında programınızı izleyen yurttaşlarımıza da hayırlı akşamlar diliyorum” diye sözlerini tamamladı.

49 İLDE TEŞKİLATLANMA

Türkiye’de çok kısa bir zamanda 49 ilde teşkilatlandıklarını belirten Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe, “Çok önemli kurucularımız var. 49 ilde iktidara hazırlık merkezlerimizin teşkilatlarını tamamladık. Mart sonu veya Nisan ayı itibariyle de tüm illerimizin teşkilatını tamamlayıp Ankara’da ilk olağan genel kurulumuzu yapmak istiyoruz. Malatya’da ise 12 ilçemizin teşkilatı tamamlandı. Malatya İl Başkanımız yani İktidara Hazırlık Merkezi İl Başkanımız Ramazan Akbudak tüm ilçe başkanlarını yakın zamanda açıklayacaktır. Hem gençlik kollarımız hem de kadın kollarımız kuruldu. Malatya’mız da diğer illerimiz gibi değişime hazırdır” diye sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme