Sanayide kış lastiği yoğunluğu

Kar yağışının etkili olmaya başladığı Malatya'da sürücüler sanayiye akın ederek araçlarına kar lastiği taktırmaya başladı.

Dün gece yağan karın ardından Malatya’da özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. Sabah araçlarıyla işe giden vatandaşlar önce oto sanayisine uğrayarak araçlarına kar lastiği taktırdı.

Kazaların önüne geçilmesi için zorunlu kılınan kış lastiklerinin satışları ise karın yağmasıyla birlikte iki katına çıktı.

Kış lastiği uygulamasının başlaması ve karın yağmasıyla birlikte sanayide yoğunluk oluşurken, oto tamir ustası Sedat Turhan, kış lastiği takmanın can güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

“Kar lastiği takmak can güvenliği açısından çok önemli”

Turhan, kar lastiği takmanın ticari araçlarda zorunlu olduğunu ancak her araç sürücüsünün kış lastiği takması gerektiğini ifade ederek, “Kış lastiği uygulamasını doğru buluyorum. Bu uyguma öyle tahmin ediyorum birkaç yıla bütün araçları kapsayacak şekilde genişletilecek. Kar lastiği takmak can güvenliği açısından çok önemli. Kışın özellikle gizli buz sinsi bir düşman gibidir. Sadece kar yağdığında değil, kar lastiği sizi her durumda korur. Tabi yurtta etkili olan yağışların ardından Malatya’da da özellikle ticari araçlar lastik kış lastiği takmak için sanayiye akın etmeye başladı. Bir iki gündür sanayide büyük bir yoğunluk oluştu. Benim araç sürülerine tavsiyem, lütfen lastik deyip geçmeyin. Nihayetinde aracı taşıyan o dört lastiktir. Onun için kış aylarında olduğumuz şu günlerde araçlarınıza kış lastikleri takın” diye konuştu.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme