Sanatçı Alpay'dan Rektör Kızılay'a ziyaret

Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret etti.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük binasındaki ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen ile İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş yer aldı.

Ziyarette Rektör Kızılay, Türkiye’nin milli geliri arttıkça müziğe daha geniş bir alanın ayrıldığını belirterek, "Müzik çok geniş bir alanı oluşturuyor. Toplumum ufku genişledikçe sanata daha fazla yer vermeye başlıyor" diye konuştu.

Sanatçı Selahattin Alpay ise dört kez Türkiye’nin en iyi sanatçısı seçildiğini anımsatarak, "Devlet sanatçısıyım. 17 yıl önce üniversiteler arası yılın sanatçısı seçilmiştim. Benim için çok önemli bir ödüldü. Halk müziği bizim öz kültürümüzü oluşturuyor. Onun için halk müziğine önem vermemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Kızılay, sanatçı Selahattin Alpay’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek porselen tabak hediye etti.

Bakmadan Geçme