Sanat Merkezi Turgut Özal Müzesi oluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanat merkezi olarak kullanılan binanın Turgut Özal Müzesi olarak dönüştürüleceği belirtildi.

Malatyalı olan Türkiye Cumhuriyetinin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın anılarını yaşatıp, kuşaktan kuşağa aktarmak için uzun süredir çalışma halinde olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şuan sanat merkezi olarak kullanılan binayı Turgut Özal Müzesi yapma kararı aldı.

Malatya’da adı hastane, okul, kavşak ve cami gibi yerlerde yaşatılan siyasetçi ve fikir adamı Özal’ın adını taşıyan, ‘Turgut Özal Araştırma Hastanesinde hayattayken kullandığı özel eşyalarının yer aldığı bir müze bulunuyor.

Şuan ki mevcut müzenin bulunduğu yer ve fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle daha kapsamlı bir müze yapmayı planlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Sanat Merkezinin hizmet verdiği binayı Özal’ın özel eşyaları, fotoğrafları ve anılarından oluşan bir müzeye çevireceği belirtildi.

Çakır, detayları önümüzdeki günlerde paylaşacak

Konuya ilişkin henüz Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden resmi bir açıklama yapılmazken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, müzenin oluşturulmasına önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade etti.

Çakır, müzenin yapımı ve Turgut Özal’ın eşyalarının tedariki noktasında çalışması için bir ekip oluşturulduğunu ve bu ekibin ilk iş olarak önümüzdeki günlerde binanın dönüşümüne başlayacağını da paylaştı.

Turgut Özal müzenin yapımıyla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan Çakır, bir basın toplantısı düzenleyerek yeni yapılacak müze hakkında merak edilenleri kamuoyu ile de paylaşacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme