Sağlık yatırımları için arsa devri gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Malatya Merkezde, Belediye ve Sağlık Müdürlüğünün arsa ihtiyaçlarının takas yolu ile karşılanması için hazırlanan ön protokol Vali Mustafa Toprak'ın nezaretinde düzenlenen törenle imzalandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Malatya Merkezde, Belediye ve Sağlık Müdürlüğünün arsa ihtiyaçlarının takas yolu ile karşılanması için hazırlanan ön protokol Vali Mustafa Toprak’ın nezaretinde düzenlenen törenle imzalandı.

Ön protokol imza törenine Vali Toprak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Defterdar Ali Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Muhammed Duran, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ve ilgili birim amirleri katıldı.

Başkan Çakır ön protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada “Sayın Valimizin bilgisi ve katkıları ile Sağlık Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Defterdarlığımız yetkilileri ile istişarelerde bulunuldu ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu alanın ilimize yakışır bir alana ve Şehir Hastanesine dönüşmesi adına çalışmalar yürütüldü. Çalışmalar neticesinde tüm hastanelerin bir arada olmasının daha kaliteli ve daha iyi hizmet verilmesi adına faydalı olacağı görüşü ortaya çıktı. Eski Askeri Hastanenin yer aldığı Yeşiltepe bölgemizin de kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağı bir alan olması nedeni ile buranın belediyemize devri konusunda bir talebimiz vardı. O bölgenin hem gelişmesi, hem kentsel dönüşümün yapılması, hem de orada bulunan askeri alanın askeri yetkililerin uygun göreceği bir alana taşınması ile ilgili genel çalışmamız vardı. Bakanlığımızca mevcut eski Asker Hastanesinin hizmet anlamında ve kentleşme anlamında uygun olmadığı yaptığımız görüşmelerde belirtilmişti. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hemen yanında bulunan ve belediyemize devredilen arazi ile eski Asker Hastanesinin yer aldığı arazinin takası konusunda çalışmalarımız tamamlayarak ön protokolümüzü imzaladık” dedi.

“Hayırlı bir işin protokolünü burada imzalamış olduk”

Vali Toprak ise imza törenine katılanlara teşekkür ederek, “Bugün hayırlı bir işin protokolünü burada imzalamış olduk, aslında bugün imzaladık ama bu mesele geçmişten bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın titizlikle takip ettiği bir çalışma. Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurumları ile birlikte ortaklaşa yaptığı çalışmalarla şehre katkı sağlaması ve Malatya halkının daha iyi hizmetlerle buluşması amacı ile belli yerlerin mahsuplaşması oluyor. İmzalanan ön protokolde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında bulunan ve belediyemizin mülkiyetinde olan 85 bin metrekarelik alanın Sağlık Bakanlığımıza devri söz konusudur. Sağlık Bakanlığımızca inşa edilecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Yanık Ünitesi gibi diğer ünitelerle mevcut hastane ile modüler sistemle birbirlerine bağlanacak şekilde büyük bir Entegre Hastane haline gelmesi sağlanacaktır.

Çakmak Kışlasının hemen köşesinde bulunan eski Askeri Hastanenin 203 bin metrekarelik arazisi ile birlikte Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığımıza devredilmişti. Büyükşehir Belediyemizin de bu bölgede kentin dokusunu ve kentsel dönüşümünü gerçekleştirebilmek amacıyla büyük projeleri var.

Bazı kamu kurumlarının zorunlu yer teminini çözebilmek ve çevresiyle birlikte şehre yakışır güzel bir vaziyete ve veçheye kavuşturmak adına protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Şüphesiz ki bu protokol ile birlikte hem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne hızlı bir şekilde başlanmış olacak, hem onun yanında bir cami alanı oluşmuş olacak, hem de bunlarla birlikte eski Şeker İlkokulu olarak bilinen yerde de bir Sağlık Meslek Lisesi olacak, belediyemizin rekreasyon alanı ile birlikte güzel hizmetlere vesile olacaktır. Bu ön protokolün imzalanması ile birlikte Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal tarafından da imzalandıktan ve Özelleştirme Yüksek Kurulunca da karar bağlandıktan sonra uygulanmak üzere tekrar ilgili kurumlarımıza gelecek” dedi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu alanda Malatya’nın bir sağlık adasına, bir sağlık kompleksine, bir entegre hastaneye kavuşuyor olması adına bu gün atılan adımın ve imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Vali Toprak, bu konuda çalışma yürüten ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme