Sadık Çiftpınar: 'Üst sıralarda yer almak çok uzak değil'

Evkur Yeni Malatyaspor'un defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, pazar günü oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini belirterek, Büyük takımlara karşı oynadığınızda gerek şehirde gerek camiada çok ayrı bir motivasyon oluşuyor. Aynı ciddiyetle sahada mücadele ettiğimiz sürece bu takımın bileği kolay kolay bükülmeyecektir. Üst sıralarda yer almak çok uzak değil dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, pazar günü oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini belirterek, “Büyük takımlara karşı oynadığınızda gerek şehirde gerek camiada çok ayrı bir motivasyon oluşuyor. Aynı ciddiyetle sahada mücadele ettiğimiz sürece bu takımın bileği kolay kolay bükülmeyecektir. Üst sıralarda yer almak çok uzak değil” dedi.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Sadık Çiftpınar ve genç orta saha oyuncusu Berk Yıldız, Fenerbahçe’yi yenebilecek güçte olduklarını söyledi.

Sadık Çiftpınar: “Alt sıralarla ilişkimizi iyice kestik”

Alt sıralardaki takımlarla puan farkını açtıklarını belirten Sadık Çiftpınar, “Geçen hafta galip geldiğimiz Konyaspor maçı bizim için çok ciddi bir karşılaşmaydı. Özellikle onların kazanmaya daha çok ihtiyacı olan bir maçtı. Bana göre biz takım olarak oynamamız gerektiği gibi oynadık. Her zaman oynadığımız kompakt bir şekilde oynadık. Müsabakanın hemen başında Jahovic’in kafa vuruşu dışında rakibe pozisyon vermedik. Taraftar baskısı da çok yüksekti. Ama bu baskıdan Konyaspor bence daha çok etkilendi. Biz gayet rahattık. Ne yaptığımızı bilerek hareket ettik. Maçın 80. dakikasında sonra daha farklı skor oluşabilirdi. Belki 3-4 gol daha bulabilirdik. Ama sonuçta 1-0 kazandık. Güzel bir galibiyet oldu. Alt sıralarla ilişkimizi iyice kestik. Aradaki fark 13 puana çıktı. Bundan sonra oynayacağımız 10 maç daha var. Tek tek giderek alabileceğimiz en yüksek puanları alarak daha iyi yerlere gelmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Üst sıralarda yer almak çok uzak değil”

Üst sıralarla aralarında fazla bir puan farkı olmadığını da vurgulayan Çiftpınar, "Sezona iyi başlayan uçtu, kaçtı denen Göztepe ile aramızda iki puan var. Kayserispor ile 4 puan var. Üst sıralarda yer almak çok uzak değil. Ama bizim öncelikli hedefimiz Fenerbahçe maçı. O karşılaşmada taraftarlarımızın desteğiyle beraber güzel atmosferde galibiyet alabileceğimizi düşünüyorum. Daha önce burada oynadığımız büyük takımlara karşı kapasitemizi onlara karşı iyi şekilde gösterdik. Aynı ciddiyetle sahada mücadele ettiğimiz sürece bu takımın bileği kolay kolay bükülmeyecektir. Son 9 maçta 1 defa mağlup olduk. O da Antalyaspor maçıydı ve 45 dakika 10 kişiyle oynadık. Saha da kim forma giyerse giysin bütün takım arkadaşlarım elinden geleni fazlasıyla yapacaktır. Yeni Malatyaspor’u daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

“Büyük takımlarla oynadığınızda şehirde ve camiada ayrı motivasyon oluyor”

Büyük takımlara karşı ayrı bir motivasyonla oynadıklarını da belirten başarılı defans oyuncusu, “Büyük takımlara karşı oynadığınızda gerek şehirde gerek camia da çok ayrı bir motivasyon oluşuyor. Stattaki atmosferden de bunu anlayabiliyorsunuz. İnşallah Pazar günü Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında olduğu gibi güzel bir atmosfer oluşur. Bizde performansımızın üzerine daha da koyarak iyi bir mücadele ile en kötü ihtimalle puan alarak elbette yenebiliyorsak galip gelerek taraftarlarımızı ve camiamızı mutlu etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Milli Takım daveti bekliyorum”

Sadık, A Milli Futbol Takımı için de Teknik Direktör Mircea Lucescu, mesaj vererek hazır olduğunu söyleyerek, “Sezon başından beri Milli Takım’da forma giymek istememle alakalı sık sık sorular yöneltiliyor. Tabii her futbolcunun hedefinde ülkesinin milli takımında forma giyebilmek vardır. Benimde hedeflerimin arasında bu var. Öncelikli hedefim Yeni Malatyaspor formasının hakkını verebilmek sonrasındaki ilk amacım ay-yıldızlı formayı taşıyabilmek. Açıkçası bunu bekliyorum. İnşallah bir gün Milli Takım teknik heyeti layık görür. Gidebilirsem hem takımım ve şehir adına hem kendi adıma çok güzel bir ortam oluşur. Orada Malatyaspor’u iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

Berk Yıldız: “Hedefimiz daha üst sıralar”

Evkur Yeni Malatyaspor’un genç oyuncusu Berk Yıldız ise Fenerbahçe’yi yenebilecek güçte olduklarının altını çizerek, “3,5 sene Elazığspor forması giydikten sonra Süper Lig’de forma giymeye başlamak açıkçası biraz zor oldu. Yeni Malatyaspor’a geldiğimde ligin çok farklı olduğunu gördüm. Burada tanıdığım futbolcu abilerim vardı. Onlarda sağ olsunlar bana yardımcı oldular. Adaptasyon sorununu çok çabuk geçtim. Devre arası kampını zaten iyi geçirdim. Hocamda bana zaten son maçlarda bana şans vermeye başladı. Bana verilen şansı iyi kullanmaya çalışıyorum. Konyaspor ve Karabükspor maçlarından önce Bursaspor deplasmanında değerli bir puan aldık. Sonrasında oynadığımız maçlarda galibiyet almak için sahaya çıktık. Konyaspor maçının önemini biliyorduk. Rakip ligin aşağısında yer alıyordu. Bu maçı 3 puanla geçtiğimiz için çok mutluyuz. İleriki haftalar için kazandığımız puanlar çok büyük bir avantaj oldu. Alt sıralardan kurtulup üst sıraları kovalıyorduk. Şimdi hedefimiz daha üst sıralar” ifadelerini kullandı.

“Camianın gençlere ne kadar önem verdiğini biliyorum”

Yeni Malatyaspor’da gençlere önem verildiğini de belirten Berk, “Azubuike ve Sadık ağabey daha önce Yeni Malatyaspor’un piyasaya sürdüğü oyuncular. Bu camianın gençlere ne kadar önem verdiğini biliyorum. O yüzden burada olmaktan çok mutluyum. Bende antrenmanlarda çok çalışıp hocam da şans verdiği takdirde Yeni Malatyaspor formasıyla daha da iyi yerlere gelmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

“Fenerbahçe maçı bizim açımızdan zor karşılaşma olacak”

Berk, son olarak Fenerbahçe maçıyla ilgili konuşarak, sözlerin şöyle noktaladı:

“Fenerbahçe maçı bizim açımızdan zor karşılaşma olacak. Ama her futbolcunun her maça aynı konsantrasyonda çıkması gerekiyor. Diğer karşılaşmalarda olduğu gibi bu maçta da aynı konsantrasyonla sahaya çıkacağız. Biz önümüze maç maç bakıyoruz. Eğer Konyaspor maçından önce Fenerbahçe maçını düşünseydik o maçta sıkıntılar yaşayabilirdik. Ama Pazar gün ki müsabakaya ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Tabii o maçta forma giyersem benim için de büyük bir onur olur. İnşallah hocamız takdir ettiği sürece forma bulursam bende başarılı olmaya çalışacağım.”

Bakmadan Geçme