Sabah yazarı Ağbaba'yı eleştirdi

TSK tarafından etkisiz hale getirilen terörist Ceren Güneş'in CHP'li Veli Ağbaba tarafından TBMM'de sokulduğu ortaya çıkmasını köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba'yı ağır eleştirdi.

TSK tarafından etkisiz hale getirilen terörist Ceren Güneş'in CHP'li Veli Ağbaba tarafından TBMM'de sokulduğu ortaya çıkmasını köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba’yı ağır eleştirdi.

“Cesur yürek sonunda yakayı ele verdi” başlıklı yazı yazan Salih Tuna, “Başka bir ülkenin ana muhalefet partisinin sıradan bir üyesi kendi ülkesinin askerine gadreden bir teröristi, iş bu CHP Genel Başkan yardımcısı Ağababa gibi arkalasaydı o ülkede yer yerinden oynardı” dedi.

Sabah yazarı Salih Tuna’nın yazısının bir bölümü şu şekilde:

“En azından o ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı o yardımcısını görevinden uzaklaştırır, partisinden kovardı. CHP'den böyle bir şey bekleyebilir miyiz peki? ‘PYD terör örgütü değildir, vatanını savunuyor’ diyen bizzat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, nasıl bekleyebiliriz ki!..”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba ile ilgili Sabah gazetesinde 06.11.2019’da şu haber çıkmıştı:

“TSK tarafından etkisiz hale getirilen terörist Ceren Güneş'in CHP'li Veli Ağbaba tarafından TBMM'de sokulduğu ortaya çıktı! FETÖ ve PKK ile ilgili her haberde insan hakları savunucusu rolünü üstlenen Veli Ağbaba hakkında sosyal medyada büyük infial oluştu. Sosyal medya kullanıcıları, adeta terör örgütlerinin Meclis’teki temsilciliğini üstlenen CHP'li Veli Ağbaba hakkında Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.
Ceren Güneş kod adlı PYD'li terörist Özge Aydın, kurduğu bombalı tuzak önceden fark edilerek Resulany'da etkisiz hale getirildi.
Sosyal medyada yankı uyandıran haber sonrası yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.
Terörist Güneş'in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından TBMM'ye sokulduğu ve terör operasyonları kapsamında gözaltına alınan örgüt mensupları lehine propaganda yapmasına izin verildiği tespit edildi.”

*

Konu ile ilgili Veli Ağbaba sosyal medya hesaplarından cevap verdi.

"AKP yargısı 2012'de yanımdaki tıp öğrencilerini tüm suçlamalardan beraat ettirmiştir. FETÖ'yü daha düne kadar övenlerin, basın toplantısından 7 yıl sonra beni sorumlu tutmaları alçaklıktır. Trolleriniz beni yıldıramaz, 1 adım geri atan namerttir.” diye tweet attı.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme