Rus-Türk İşadamları Birliği Malatya'ya çıkarma yapıyor

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına Malatya'da toplantı düzenlenecek.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında, normalleşme sonrası üst düzeyde oluşan siyasi işbirliğinin yansıması ile iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesinin amaçlandığı ‘RTİB Türkiye Toplantıları-Malatya’ 7 Temmuz Cuma Günü gerçekleştirilecek.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Rönesans Holdingin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağındaki Sanat Merkezinin Konferans Salonunda düzenlenecek.

Özellikle gıda, perakende, yaş sebze meyve ihracatı, inşaat, sanayi sektörlerinin yanında, Rusya Federasyonu’nun gümrük, bankacılık ve ekonomi sisteminin de değerlendirileceği toplantıda, Tataristan heyeti de bölgede iş yapmak ve mevcut işlerini büyütmek isteyen Türk girişimcilere bilgi verecek.

RTİB Başkanı Naki Karaaslan toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada globalleşen dünyada, siyaset ve ekonominin iç içe olduğunu belirterek “Geçtiğimiz aylarda Rusya ve Türkiye ilişkilerimiz ciddi anlamda zarara uğradı. İki halk da zarar gördü. Fakat görüyoruz ki son aylarda, Türkiye ve Rusya arasında yeniden başlayan normalleşme süreci bizleri yeni görevler tevdi etti. Bizler de bu süreci hızlandırmak ve ikili ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak için bir gayret içerisindeyiz” dedi.

İki ülkenin bundan sonra bölgede kalıcı, sürdürülebilir ve kurumsal stratejiler geliştirmek zorunda olduğunu belirten Karaaslan, “Bölge barışı için iki ülkenin ilişkileri çok önemli. Biz işadamları olarak baktığımızda, ekonomik açıdan iki ülkenin ciddi bir potansiyeli var.

Artık bunların harekete geçirilmesi gerekiyordu ve biz o yüzden burada Malatya’ya gidiyoruz. Dünyada yeni bir denge kurulacak. Bu yakınlaşma iş dünyası için de çok önemli. Rusya’da ticaret yapmak isteyen bütün Türk firmalarına RTİB olarak kapımız açık” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme