Ruhsatsız silah ve mermiler ele geçirildi

Malatya merkezli 44 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mermi ele geçirildi.

Malatya merkezli 44 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mermi ele geçirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ruhsatsız silah imal ve ticaretine yönelik operasyon yaptı. KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde TEM, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele ve Özel Harekat Şubelerine bağlı toplam 160 polisin katılımıyla Malatya’da 42, Bingöl’de ise 2 olmak üzere toplam 44 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 27 şüpheli yakalanıp gözaltına alınırken yapılan aramalarda toplam 21 adet ruhsatsız tabanca, 39 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 bin 524 adet tabanca mermisi, 88 adet av tüfeği fişeği, 45 adet kama tabir edilen standart dışı bıçak, çok sayıda tabanca ve tüfek parçaları ile 246 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında ayrıca Bingöl’de ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen bir silah tamirhanesine de işlem yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında daha önce de 31 şüpheli şahıs hakkında ‘Ruhsatsız Tabanca ve Mermi Bulundurmak’ suçlarından işlem yapıldığı hatırlatıldı.

Bakmadan Geçme