Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay:

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Sağlıkta çok iddialı bir üniversiteyiz, sağlıkta ilk 10'da yer aldığımızı düşünüyorum dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Sağlıkta çok iddialı bir üniversiteyiz, sağlıkta ilk 10’da yer aldığımızı düşünüyorum" dedi.

Doğanşehirliler Vakfı (DOĞVAK) Başkanı Muammer Şahin ve vakıf yönetim kurulu üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette, Rektör Kızılay, DOĞVAK Başkanı Şahin ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Sizleri tebrik ediyorum. İnönü Üniversitesi rektörü olarak size her türlü desteği vermeye hazırım. Vakfınızın öğrencilere her manada katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi. Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulunun hizmete açtıklarını kaydeden Rektör Kızılay, "Şu anda çok fazla öğrencimiz yok. Önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenci alacağız. Bölüm sayısını da arttıracağız. Bizim amacımız orada hem kaliteli bir eğitim vermek hem de Doğanşehir ilçesinin tanıtımına katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı. Rektör Kızılay, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ün meslek yüksekokulunda okuyan her öğrenciye kendi imkanlarından burs vereceğini belirterek, "Buna YÖK tercih kılavuzunda yer verecektir. Bu da Doğanşehir’e daha fazla öğrenci gelmesine katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesinin daha önceki yıllarda bilimsel anlamda üniversiteler sıralamasında ilk 50’ye giremediğini anımsatarak, "Bu yıl 25. sıradayız. İyi bir noktadayız. Türkiye’de şu an 184 üniversite var. Tabi bizim hedefimiz ilk 10’a girmektir. Tabi bu kolay değil. Sağlıkta çok iddialı bir üniversiteyiz. Sağlıkta ilk 10’da yer aldığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

DOĞVAK Başkanı Muammer Şahin ise Rektör Kızılay’a destekleri için teşekkür ederek, "Doğanşehir’in üstünde parlayan bir yıldız var. Bizim bu yıldızı daha da parlatmamız gerekir. Bu konuda bize de çok görev düşüyor. İnşallah biz de en iyisini yapmaya çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme