Rektör Kızılay'dan, Başkan Polat'a ziyaret

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile rektör yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın görevlendirildiği andan itibaren Malatya’da bir sinerji oluşturduğunu söyledi. Rektör Kızılay'ın göreve başladığı tarihlerde 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin sürdüğünü hatırlatan Başkan Polat, "Rektörümüz Ahmet Kızılay, görevi teslim aldığı gün meydana gelerek, ‘rektör’ olarak nöbete katıldı. 15 Temmuz gecesi ve ondan sonraki süreçte vatanımıza, bayrağımıza, mukaddesatımıza milletimiz sahip çıktı, her daim değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hocamız şehir ile üniversite arasındaki mesafeyi kısaltmak adına çok net ve açık mesajlar verdi. Üniversitemizdeki bu yeni dönemde ilimizdeki tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek çok güzel hizmetler yapacağımıza eminim” diye konuştu. Gösterilen misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı Polat’a teşekkür eden Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, İnönü Üniversitesinin kentin güzide ve önemli kurumlarından birisi olduğunu ifade etti. Kızılay, “Üniversitemiz eğitim, öğretim ve bilimsel alanlarda kentimize ve ülkemize hizmet eden önemli bir kurumdur. 2014 yılında Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra yeniden kurulan ve şehrimizin neredeyse yarısını kapsayan Yeşilyurt Belediyemizin başında çok güzel ve başarılı hizmetlerde bulunan bir başkanımız görev yapıyor. Şehir, çevre ve alt yapıyla ilgili faaliyetlerinin bir kısmını takip edebiliyoruz, bir kısmını takip bile edemiyoruz. Ama asıl başkanımızı takip ettiğimiz, üniversitemizi de yakından ilgilenen kültür ve sanatsal faaliyetleridir, bilimsel çalışmalarda buna dâhil. Başkanımız alt yapı ve kültürel belediyecilik alanlarında başarılı hizmetler üretiyor. Bu etkinliklerin bir kısmını üniversitemizdeki hocalarımızla beraber yapıyoruz. Son üç aylık dönemde birçok projeyi ortaklaşa yaptık. Bundan sonrada İnönü Üniversitemizin bilgi ve birikimi, insan kaynağı, organizasyon kabiliyetini Yeşilyurt Belediyesinin tüm faaliyetlerine sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Her alanda işbirliğine hazır olduklarını anlatan Prof. Dr. Kızılay, “Bizlerde arada köprü görevi göreceğiz. Her türlü alanda üniversitemizin imkân ve kabiliyetlerini Yeşilyurt Belediyesinin işbirliğine açmak ve sunmaktan yanayız. Bunu da çok güçlü bir iradeyle yürütmek amacındayız. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu anlayış çerçevesinde hareket ettik. Başkanımız bu anlamda çok önemli işbirliği ve desteğini ortaya koyarken bizimde çok güçlü bir irademiz söz konusu oldu. Bundan sonraki dönemde üniversite yönetimi olarak sizlerin bütün önerilerinize, fikirlerinize ve taleplerinize açığız. Güçlü bir destek vermeye her zaman açık olacağız. Yeşilyurt Belediyesi zaten bu desteğini sürekli vermektedir, bu desteklerin devam etmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki dönemde de güçlü bir işbirliği, birlik ve beraberlik içerisinde bunları yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçe genelinde devam eden hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme