Pütürge'de yol çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge ilçesinde 5 mahalleyi bir birine bağlayan grup yolunda yol genişletme ve güzergah değişikliği çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Arınlı, Aslankent, Esencik, Meşedibi ile Çukuroymağı mahallelerinin ulaşımını sağlayan ve Pütürge’yi Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlayan 40 kilometre uzunluğundaki grup yolunun 23 kilometrelik bölümünde güzergah değişikliği ve yol genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, 4 metrelik yolu 12 metre genişliğine çıkardı.

2015 yılında 15 kilometrelik bölümü genişletip asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı güzergah değişiklikleri sayesinde yolu 1.5 kilometre daha da kısalttı. Zor arazi şartlarına sahip bölgede kar yağmasına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yol genişletmesini büyük oranda tamamladı.

Kış aylarında Pütürge’nin en çok yağış alan bölgesinde çığ ve heyelan tehlikesini daha aza indirmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, yolda stabilize malzeme serimine başladı. 2017 yılında asfaltlanması planlanan yol bölge halkının ulaşımını da kolaylaştıracak.

Büyükşehir Belediyesi, MASKİ tarafından Pütürge ilçesinde yapılan ve halen devam etmekte olan içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde de asfaltlama çalışmaları yapıyor. İlçe merkezinin büyük bölümünde sıcak asfalt yapılırken, 15 kilometre uzunluğundaki Pütürge-Taşmış-Tepehan grup yolu da geçtiğimiz haftalarda asfaltlanarak hizmete açılmıştı.

Bakmadan Geçme