Polisin dostluk çağrısına taraftarlardan tam destek

TFF 1. Lig'de 18 Aralık Pazar günü oynanacak Evkur Yeni Malatyaspor - Adana Demirspor müsabakası öncesi iki ilin emniyet müdürlüğünün taraftarlara yaptığı dostluk çağrısı karşılık buldu.

Geçtiğimiz sezon yaşanan tatsız olayların bu müsabakaya yansımasını istemeyen Malatya ve Adana İl Emniyet Müdürlükleri, taraftar derneklerini Türkiye'nin geçtiği kritik süreçte sağduyulu olmaya davet etti. Bunun üzerine Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal yazılı bir açıklama yaptı.

"Şehit olmayı göze alan polisimizi zor durumda bırakmayacağız"

Murat Soysal'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Büyük Malatyaspor taraftarı şunu herkes bilsin ki bizim diğer takımlarla rekabetimiz de ülkemize olan bağlılığımız da her zaman en üst seviyede olmuştur. Aynı şekilde söz konusu vatansa her zaman tek rengimiz kırmızı beyaz olmuştur. Bu çizgimizden hareketle, bu hafta sahamızda oynayacağımız Adana Demirspor maçının ezeli rekabetten öteye taşınmaması gerektiğini önemli belirtiyorum. Daha geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş - Bursa maçında taraftarların güvenliğini almak için orada bulunan emniyet güçlerimiz haince bir saldırıya uğramış, çoğunluğu polisimiz 44 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ülkemiz böylesine derin acıları yüreğinde hissederken, taraftarların can güvenliği için şehit olmayı göze alan polisimizi Yeni Malatyaspor-Adana Demir maçında zor durumda bırakmamak, maç öncesinde, sırasında ve sonrasında sağduyulu davranmak Malatyamıza yakışan bir misafirperverlik göstermek önceliğimiz olmalıdır. Devletimizin bekası için tüm tribünlerde başlatılan ‘Tek Renk Tek Yürek’ kampanyasını gönülden desteklediğimizi belirtiyor, şampiyonluk mücadelemizdeki bu zorlu maçta tüm taraftarımızı itidalli ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar 5

Bakmadan Geçme