Polat, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek, kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.

Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Hangün’ü ziyaret eden Belediye Başkanı Polat, meslek edindirme kurslarının devam ettiği sınıfları gezerek ‘el emeği göz nuru’ eserleri inceledi. Kursiyerlerle sohbet eden Polat, “Belediye olarak Halk Eğitim Merkezimizle özellikle Yeşilkonaklar ve Gençlik Merkezlerimizde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Polat, el emeği göz nuru eserleri inceledi

Halk Eğitim Merkezi tarafından sürdürülen çalışmaları ve atölyeleri gezerek Müdür Hangün’den bilgi alan Polat, kursiyerlerin atölyelerde yaptıkları işlerin çok değerli olduğunu kaydetti. Polat, kursta eğitim gören kursiyerlere başarılar dileyerek, halk eğitim merkezlerinin özellikle bayanların sosyalleşmesi ve meslek öğrenmesinde büyük rolü olduğunu söyledi.

“Yeşilyurt halk eğitim merkezi, hem eğitim, hem üretimin adresi”

Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezinde meslek edindirme kurslarında çok güzel ürünlerin ortaya çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Halk Eğitim Merkezimiz her yönüyle başarılı hizmetler vermektedir. Usta öğreticileri ve kursiyerlerimiz her türlü donanıma sahip, derslik, materyal ve bunun gibi sosyal donatıların olduğu mekanlarda kaliteli işler üretiyorlar. Ahşap boyama, takı tasarım, müzik, resim, ebru, pasta ve yemek kurslarında çok faydalı hizmetler veriliyor. Kursiyerlerimizin çalışmalarını inceledim ve gerçekten hayran kaldım. Özellikle kadınlar için bu kurslar, çok iyi sosyal etkinlik oluyor. Kadınlar hem vakitlerini güzel şekilde geçiriyor hem de meslek ediniyor. Hocalarımız en iyi şekilde eğitimlerini veriyor. Bayanlarımız bir yandan yeni meslek dallarıyla ilgili bilgi sahibi olurken diğer taraftan burada yaptıkları ürünleri satarak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar. Son dönemlerde ev yemekleri çok cazip hale gelmeye başladı, bayanlarımız yemek kurslarında farklı metotları öğrenerek bu alanda kendilerini yetiştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Öğretmenler, idareciler ve usta öğreticiler ile kursiyerler böyle modern, çağdaş ve konforlu bir binanın Yeşilyurt İlçesine kazandırılmasından ötürü tüm yetkililere teşekkürlerini ilettiler.

Müzik öğrencilerinden ney dinletisi

Belediye Başkanı Polat, müzik kursunu ziyareti sırasında sürprizle karşılaştı. Kurs faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Polat’a ziyareti nedeniyle kursiyerler tarafından özel ney dinletisi yapıldı. Kursiyerlere teşekkür eden Başkan Polat, “Ney müziği insanın gönlünü ve ruhunu dinleten çok özel bir müzik alanı, bende fırsat buldukça dinliyorum. Kursiyerlerimizin bu güzel sürprizine teşekkür ediyorum” dedi.

Müdür Hangün’den Belediye Başkanı Polat’a teşekkür plaketi

Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Lütfi Hangün ise Belediye Başkanı Polat’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletip, plaket takdim etti.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme