Polat dizi yapımcısı ve yönetmen Mesut Uçakan'ı ağırladı

'Sinema ve Televizyonda Milli Duruş' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan dizi yapımcısı ve yönetmen Mesut Uçakan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret ederek kültürel ve sanatsal etkinlikler hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Sevda Kuşun Kanadında adlı dizinin genel yönetmenliğini ve yapımcılığını yapan Mesut Uçakan, Yeşilyurt Belediyesini ziyareti sırasında şahsına gösterilen misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Malatya’da katıldığı konferans ve ziyaretleri sırasında çok güzel insanlarla tanıştığını ifade eden Yönetmen Mesut Uçakan, “Şahsıma gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ciddi önem verdiğini öğrendiğim Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın methini duydum ve kendisini ziyaret etmek istedim. Sanatsal etkinlikler hakkında çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Başkanımızın çok güzel düşünceleri olduğunu bire bir duymak açıkçası çok hoşuma gitti. Bizler 40 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz, belli yerlerde ve iktidar gücü olan kişilerin sanat çabalarda aktif olmaları gerektiği, özellikle sinema ve televizyonda ne kadar yaya kaldıklarını, çok büyük teşebbüsler gerektiğini anlata anlata dilimizde tüy bitti” şeklinde konuştu.

Mesut Uçakan, “Milli ve manevi değerlerimizi anlatmada önemli bir yeri bulunan sinemanın önünde çok kalın ve yıkılması gereken duvarlar var. Ancak Malatya’da bu ilgi ve idrak benim için çok önemli, çünkü burada alınan sonuçları da görebiliyoruz. Sinemaya teşebbüs eden, okuyan, araştıran bir ekip oluşumunu yakından görmek beni mutlu etti. Bu ilginin çok büyük teşebbüslere yol açmasını temenni ediyorum. Yeşilyurt Belediyesinin bu yöndeki faaliyetlerine elimizden geldiğince destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ziyaretinden dolayı Yönetmen Mesut Uçakan’a teşekkür etti.

Ziyaretin çok faydalı ve verimli geçtiğini ifade eden Polat, “Mesut Uçakan alanında üstattır, ziyaretinden çok mutlu oldum. Gençlik yıllarımızda kendisinin yaptığı sanatsal diziler, örnek teşkil ediyordu. Düşünce dünyamızın oluşumunda ciddi katkılarını gördüğümüz Mesut Uçakan’ı kentimizde ve ilçemizde ağırladığımız için ayrı bir gurur duyuyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak genç neslin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmeleri, geleceğe yönelik vizyon sahibi olmaları ve kendileri sürekli geliştirmeleri için sanatsal faaliyetlere ciddi önem vermekteyiz. Bu çalışmalar içinde Mesut Uçakan ile sürekli fikir alış verişi içinde olacağız. Çalışmalarımızda bize destek vereceğini ifade eden Uçakan’a bundan sonraki sanat hayatında başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Polat, Yönetmen Uçakan’a günün anısına “elif-vav” tablosu hediye etti.

Bakmadan Geçme