Öznur Çalık'tan anma mesajı

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümlerinden dolayı bir mesaj gönderdi. Öznur Çalık'ın mesajı şu şekilde:

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümlerinden dolayı bir mesaj yayınladı.
Öznur Çalık’ın mesajı şu şekilde:

Politikaları ve özgün fikirleriyle Büyük Türkiye’nin temellerini atan 8. Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal; Malatya’mızın bir evladı olarak, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için gösterdiği çabalarıyla milletimizin gönlünde taht kurmuş, bölge halklarını aydınlatan siyasi anlayışıyla şehrimiz için gurur kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır.
Aziz milletimiz; Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik hayatına damga vuran Merhum Cumhurbaşkanımızı daima minnet ve şükranla anmaya devam edecektir. 
Vefatının 26. yıl dönümü dolayısıyla 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Merhum Turgut Özal’ı rahmetle anıyor, ailesine, hemşerilerimize ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.


HAMİT FENDOĞLU ÖLÜM YILDÖNÜMÜ
17 Nisan 1978 tarihi, Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu bu tarihte menfur bir saldırı sonucunda gelini ve iki torunu ile birlikte alçakça öldürülmesi neticesiyle Malatya'nın ve Türkiye'nin siyasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. 
Cesareti ve yiğitliğiyle gönüllerde taht kurmuş Hamido, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı sağlam ve kararlı duruşuyla daima minnetle anılacaktır. 
Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan şehit Hamido'yu ölümünün 41. yıldönümünde rahmetle anıyorum.
Bu düşüncelerle, Merhum Hamit Fendoğlu'nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine ve tüm hemşerilerime tekrardan taziyelerimi sunuyorum.

Bakmadan Geçme