Öznur Çalık: Kara treni gara koyup, hızlı treni getireceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, mevcut sistemin kara tren, yeni sistemin ise hızlı tren olduğunu ifade ederek, 'Kara treni gara koyacağız, onun yerine hızlı treni getireceğiz' dedi.

Çalık, Demiryolu Katarcılar Derneği (DEKAR) üyeleriyle bir araya gelerek, Otizm Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Çalık, Devlet Demiryolları Sosyal Tesisleri’nde Demiryolu Katarcılar Derneği(DEKAD) Malatya Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. 

Düzenlenen toplantıda konuşan TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, “12 vilayette hizmet veren TCDD 5. Bölge, yardımcı hatlarıyla beraber bin 440 kilometrelik bir yol uzunluğuna sahiptir. Yıllık ortalama 3.08 milyon tonu bulan bir yükleme kapasitesine sahibiz. Bölge olarak son 5-6 yıl içerisinde hükümetimizin desteğiyle bölgemizde 12 vilayette altyapımızı tamamen yeniledik” dedi. 

“Malatya’yı hızlı trenle buluşturacağız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, demiryollarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, Türkiye genelinde demiryollarına 55 milyar TL para harcadıklarını kaydetti.

Kara trenlerin yerini hızlı trenlerin aldığına dikkat çeken Çalık, “Eski Türkiye’de var olan kara trenlerin artık bekleme istasyonunda bekleyen yolcularının gözü yollarda kalmayacak. Artık kara trenlerin yerini hızlı tren, yüksek hızlı trenler alıyor. Malatya-Sivas hızlı tren projesini gündemimize aldık ve proje ihalesi yapıldı. Malatya’da projeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Proje 2017’de tamamlanıyor. 2018 yılı yatırım programına almak önümüzdeki en önemli hedefimiz. Malatya’yı hızlı trenle buluşturacağız. Ama hızlı tren Malatya’ya gelip, Malatya’dan da Doğu’ya bağlantı sağlayamazsak, çok anlamı olmaz. Malatya ile Batı’nın bağlantısını sağlarız ama Doğu’yla da bağlantımızı sağlamak zorundayız” diye konuştu. 

“Bu bir siyasi parti meselesi değil”

Çalık, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun millet, memleket, vatan meselesi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Hepimizin hassasiyet göstermesi gereken çok önemli bir hükümet sistemi sorunumuz var. Bu hükümet sistemi sorununu hep birlikte çözmemiz lazım. Buna milletimizin karar vermesi gerekiyor. Milletimiz, mevcut hükümet sisteminin, parlamenter sistemin sorun ve sıkıntılarını görüyor, biliyor ve anlıyor. Ama algı operasyonu yapanlar, maalesef hükümet sistemiyle ilgili; mevcut sistem ve gelecek sistemle alakalı vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirenler var. Parlamenter sistem bugüne kadar demokrasinin 6 kez darbe yediği, parlamenter demokratik sistem olarak Türkiye tarihine geçmiş vaziyette. Parlamenter sistemle 94 yıldır yönetiliyoruz. 15 yıldır da AK Parti olarak Türkiye’de hükümet ediyoruz. Birçok hadiseyle karşı karşıya kaldık. Parti kapatmaları, darbe girişimleri, 17-25 Aralık süreci, Gezi olayları, 15 Temmuz süreci, Türkiye’nin önüne çıkarılan çok önemli engellerdi. Artık 15 Temmuzlar yaşanmasın, darbe girişimleri olmasın istiyoruz. Bu bir siyasi parti meselesi değil. CHP’nin, AK Parti’nin, MHP’nin, HDP’nin, Saadet Partisi’nin, Büyük Birlik Partisi’nin meselesi değil, bu mesele millet meselesi. Bu mesele, milli iradenin ‘egemenlik kayıtsız şartsız’ ibaresine çok net şekilde sahip çıkma meselesidir. Bu mesele memleket, millet, bayrak, ezan meselesidir.”

“Parlamenter sistem kara tren, yeni sistem hızlı tren”

‘Parlamenter sistemi kara trene benzetiyorum’ ifadesini kullanan Çalık, “Artık kara trenin vakti geçti. Kara tren gecikir, belki de gelmez. Parlamenter sistemin kara tren gibi ömrü ve miadı tükenmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız 54,4 milyar yatırımla Türkiye’yi hızlı trenle buluşturmak istiyor. Bu sistemin adı hızlı işleyen, beş yıl kesintisiz icraat yapan ve milletin iradesinden başka irade tanımayan, vesayet tanımayan bir sistem olsun istiyor. Kara treni gara koyacağız, onun yerine hızlı treni getireceğiz” dedi.

“Malatya’ya otizmli çocuklarımız için bir okul kazandırıyoruz”

Milletvekili Çalık, daha sonra Otizm Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. 
Otizmli öğrencilerin yaptıkları gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen ve alkışlayan Çalık, öğrencilerin yaptıkları el işi ve resim sergisini de gezdi.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, otizmin farkındalığını artırmak için birçok program organize ettiklerini kaydetti.

Engelli Koordinasyon Merkezi’nin aracılığıyla otizmle ilgili çalıştaylar yaptıklarını anımsatan Çalık, “Malatya’mızda Otizm Derneği’nin kurulmuş olması ve Malatya’da otizmli çocuklarımızın eğitilebileceği mekanın olması çok önemli bir kazanımdır. Mavi kurdeleleri hepimiz yakalarımıza takarak, ‘otizmin farkındayız’ diyoruz. Bu çocuklar bizim meleklerimiz, güzelliklerimiz. Otizm Eğitim Merkezi’ne birçok kez geldim hem velilerimiz hem de hocalarımız bölgemizde bir otistik çocuklar okulu olsun istediler. Bu konuyu özel takip ettik. Malatya’mıza bölgemizde ilk kez otistik çocuklarımızı gönderebileceğimiz okulumuzu yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı yatırım programına aldı. Yaklaşık 10 milyon TL bedelle Malatya’mıza otizmli çocuklarımız için bir okul kazandırıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme