Orta Oyunları Yeşilyurt sahnesinde

Yeşilyurt Belediye tiyatrosu tarafından Ramazan ayı programları için hazırlanan orta oyunları gösterileri Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi oldu.

Yeşilyurt Belediye tiyatrosu tarafından Ramazan ayı programları için hazırlanan orta oyunları gösterileri Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi oldu.

Yeşilyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubunun organize ettiği etkinliklerde geleneksel Türk tiyatrosundan seyirlik oyun karakterleri, Meddah, Pişekar-Kavuklu, Hacivat-Karagöz, Nasrettin hoca ve Keloğlan sahneleniyor.

Abdullah Gül Parkı içerisindeki yer alan Yeşilyurt Belediyesi Açık Hava Sahnesinde gerçekleştirilen gösterilerde, oyuncular hem geçmişi günümüze taşıyor hem de günümüzden uyarlamalarla yerel ağzı yansıtıp yediden yetmişe herkese güldürüp düşündürüyor. Kurulduğu günden bugüne kadar amaçları doğrultusunda oyunlar hazırlayan belediye tiyatrosunun bu çalışmaları seyirciler tarafından büyük ilgi görüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, kültür ve sanat çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek “Buradaki amaçlarımızdan bir tanesi sanatçılarımızı destekleyip onları yukarılara taşımaktır. Bir başka amacımızda sanat severlerimize aileleri ile birlikte keyifli anlar yaşatmaktır. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyor bize ve bu gençlere destek veren kendisi de bir sanatsever olan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Hacı uğur Polat’a minnettarlığımı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Çobanoğlu, Ramazan süresince Cumartesi günleri 22.15’de başlayacak olan gösterilere herkesi davet etti.

Bakmadan Geçme