Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP ) ile Türkiye'deki tüm Büyükşehir ve İlçe Belediyeler arasında yapılan işbirliği neticesinde, 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP ) ile Türkiye’deki tüm Büyükşehir ve İlçe Belediyeler arasında yapılan işbirliği neticesinde, 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

Yarışma sonucunda Yeşilyurt İlçesindeki Abdulkadir Eriş İlkokulu birinci oldu. Abdulkadir Eriş İlkokulunun iki yıldır Yeşilyurt İlçesinde atık pil toplama yarışmalarında birinci olduğunu söyleyen Okul Müdürü Turan Kaya, “Çevre sağlığına karşı öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmeye çalışıyoruz. Çevre bilinciyle yetişen çocuklarımız yaşanabilir bir Dünya’ya katkı sağlayacaktır. Bizlere desteklerini esirgemeyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu ve diğer yetkililerle birlikte Abdulkadir Eriş İlkokulunu ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, "Atık Pil Toplama konusunda büyük bir duyarlılık gösterip düzenlenen yarışmalarda önemli başarılar elde eden İlçemizdeki bütün eğitim kurumlarının idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum” dedi.

“Çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız”

Başkan Yardımcısı Şahin, “Küçük öğrencilerin çevreye olan bu hassasiyet ve duyarlılığının yetişkinlere örnek olmasını temenni ediyorum. 21. Yüzyılın en önemli sorunlarından bir tanesi de çevre sorunudur. Çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreye duyarlı, doğaya saygılı bir anlayışa sahibiz. Toplumsal duyarlılığı artıracak organizasyonları önemsiyoruz, yarışmaları destekliyoruz. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz hem saha çalışması hem de eğitim hizmetleriyle bu anlamda örnek alınacak hizmetlerin altına imza atıyor. 2016 yılı Eylül ayı ile 2017 yılı Nisan ayı içerisinde Yeşilyurt İlçesindeki bütün okullarda düzenlenen etkinliklerde toplam 1720 kilo atık pil toplanmıştır. Çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar erken aşılarsak, gelecekte sevdiklerimizi bir o kadar temiz ve sağlıklı bir dünya bekleyecektir” dedi.

“Bütün okullarımızı tebrik ediyorum”

Türkiye genelindeki tüm okulların katılımıyla düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında Yeşilyurt İlçesi olarak önemli başarılar kazanmanın gururunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Şahin, “Abdulkadir Eriş İlkokulumuz yarışmada topladığı 323 kilogram atık pil ile Yeşilyurt ilçesinde birinci olmaya hak kazanmıştır. Bu gibi yarışmalardaki temel amaç ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz bir çevre için duyarlı ve bilinçli olmasını sağlamaktır. Çevreye gösterdikleri duyarlı yaklaşımdan ötürü başta okul müdürlerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Okullar arası Atık Toplama Yarışmasında Yeşilyurt İlçesinde birinci olan Abdulkadir Eriş İlkokulunun Müdürü Turan Kaya’ya spor seti ile diğer hediyeleri takdim etti.

Bakmadan Geçme