Öğretmenler Vali Toprak'ı ziyaret etti

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında öğretmenler Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Vali Toprak, Ülkemizin hedeflerini gerçekleştirilmesinde öğretmenlere büyük iş düşmektedir' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve beraberindeki öğretmenler Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Bu gün öğretmenlerimizin sorunları, öğretmenlerimiz ve öğretmenlik mesleğinin konuşulduğu bir gün” dedi.

Vali Mustafa Toprak ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, “Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde görevler diliyorum” ifadelerini kullandı.

24 Kasım’ın çok anlamlı bir gün olduğuna vurgu yapan Toprak, "Bugün öğretmenlerimizin dayanışması, ihtiyaç ve sorunlarının gözden geçirilmesi, sorunlarının çözümü noktasında önemli gelişmeler ve görüşmeler yapılıyor. Ülkemiz önemli bir ülke, tüm geçmiş kazanımlarımız ile birlikte, mevcut kazanımlarımız ile birlikte geleceğe dik, onurlu bir ülke olarak gitmek için mutlaka eğitimin temel olarak alınması gerekiyor. Bilimsel eğitim ile bilginin iyi bir şekilde aktarılması, kullanılması, işlenmesi ve genç dimağların iyi bir şekilde yetiştirilmesi ülkemizin gelecekteki önemli hedeflerini gerçekleştirmesi noktasında katkı sağlayacaktır. Görev yapan öğretmenlerimiz şüphesiz ki çok önemli bir noktada öğrencilerimizi eğitmeye, öğretmeye, hayatta tutunmaya, onların kişiliklerini, şahsiyetlerini oluşturmaya, maddi ve manevi değerlerimiz ile birlikte yoğrulma noktasında da katkılar sağlıyorlar. Çocuklarımızın ülkemizin tüm değerleri ile birlikte değerlenmesi ve geleceğe gitmesi için ailemizle ve onların temel değerleri birlikte öğretmenlerimizin de çocuklarımızı her türlü olumsuzluktan, sıkıntılardan uzak tutulabilmeleri adına önemli işlevleri olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz ülke olarak belli bir noktaya gidiyorsak, olumlu ve güzel işlerden bahsediyorsak mutlaka bunun temelinde öğretmenlerimiz vardır. Her türlü meşakkate rağmen çocuklarımızı, gençlerimizi iyi bir şekilde yöneten, yönlendiren, her türlü olumsuzluktan esirgeyen, koruyan, onları değerleri ile var ederek, şahsiyetli kılarak, kendilerine olan öz güvenlerini arttırarak, bilgi ve teknoloji ile donatarak iyi bir noktaya gelmesini sağlayan öğretmenlerimizdir" dedi.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme