Öğrencilere 'Okuma Bayramı Sandıkları'

Yeşilyurt İlçesinde 2017 yılının bahar ayında düzenlenecek 'Okuma Bayramı' etkinlikleri için 85 ilkokulun 1.sınıflarına yönelik 'Okuma Bayramı Sandıkları' projesi başlatıldı.

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu neticesinde ilçedeki 85 İlkokulundaki 260 1.sınıf şubesine, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının sonlarına doğru düzenlenecek ‘Okuma Bayramı’ etkinliklerinde kullanılacak malzemeleri içeren özel hazırlanmış 'Okuma Bayramı Sandıkları' gönderilecek.

Mahmut Şahin Balarısı İlkokulunda düzenlenen Okuma Bayramı Sandıklarının dağıtım törenine Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, ilkokul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, ‘Okuma Bayramı Sandığı’ projesinin uygulanması safhasında büyük destek veren İlçe Kaymakamlığına ve Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.

“Eğitimde çağ atlayan bir ilçe modeline ulaşmayı arzu ediyoruz”

Yeşilyurt İlçesinde kültürel dönüşümle birlikte büyük canlılığın yaşandığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “İlçemizi kültür ve eğitim alanında çağ atlayan bir modele ulaştırmak için hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz" dedi.
Genç nesli geleceğe hazırlarken öğretmenlerin çok hassas bir görev yaptığını ifade eden Polat, “Okullarımızda çocuklarımıza en doğru eğitimi vermek adına çaba sarf eden öğretmenlerimizi bu mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Eğitimin kalitesini artırmak, çocuklarımıza daha fazla katkı sağlamak adına öğretmenlerimizin gereken özeni gösterdiklerinin farkındayız. Öğretmenlik her yönüyle çok farklı anlamlı içinde barındıran bir meslek dalıdır. Dünyanın en saygın ve en güzel mesleğini yapıyorsunuz. Çocuklarımızı gelecek yıllara en doğru ve güzel şekilde hazırlamak sizlerin çabasıyla mümkün olacak” şeklinde konuştu.

“Toplumların gelişmişlik düzeyi eğitim yapısı ile orantılıdır”

Eğitimin toplumların gelişmişlik düzeyini yansıtması açısından çok farklı bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Polat, “Toplum olarak bazı konularda geri kalmamızın başlıca sebepleri arasında, eğitimde verdiğimiz eksiklikler, aksaklıklar ve boş vermişliğimizdir. Dünyadaki rakiplerimiz eğitim alanında bizden daha ileriye adımlar attıkları için sanayi ve bilgi teknolojisi alanında devrimleri yaşadılar. Okumaya, bilime her zamankinden daha çok önem vermemiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Bilgiyi kullanarak dünyaya barış ve adalet götüren bir neslin torunlarıyız. Yeryüzüne tekrardan adalet, ilim, irfan ve bilgelik götürme noktasında bir idealimiz varsa bunun başlangıcı da eğitimdir. Okul öncesinden başlayarak eğitimdeki standardı yükseltip kaliteyi artırmak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır. Çocuklarımızı yeteneklerine göre meslek dallarına yönlendirerek bu mücadelemizi her geçen gün artırarak devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerimizi ve üniversiteli öğrencilerimizi Kudüs’e götüreceğiz”

Yeşilyurt Belediyesi olarak İlçe Kaymakamlığı ve diğer kamu ve kuruluşlarla işbirliği halinde eğitim faaliyetlere ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Polat “Kamu ve kuruluşlarla işbirliği halinde eğitim alanında birçok projeyi hayata geçirdik. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Yeşilyurt Kitapyurdu projemiz başarılı bir şekilde ilerliyor. Yarışmalar, paneller, konferanslar düzenliyoruz. Eğitim faaliyetlerini sürdüren kurum, kuruluş ve öğretmenlerimizle aramızdaki diyalogu canlı ve diri tutmaya özen gösteriyoruz. Öğretmen ve öğrenci kardeşlerimizle her türlü projede birlikte olmaya önem veriyoruz. Öğrencilerimizi her yıl Kudüs’e götürme projemiz vardı ancak Siyonist İsrail rejimi kendi gölgesinden korktuğu için bu yıl lise öğrencilerine vize vermiyor. Bizde formatta bir değişiklik yaparak öğretmenlerimiz ve üniversiteli öğrencilerimiz arasında bir yarışma düzenleyeceğiz. Bizim için çok büyük öneme sahip kutsal topraklarımıza üniversiteli öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi götüreceğiz” şeklinde konuştu.
‘Okuma Bayramı Sandığı’ projesinin de her yönüyle çok farklı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Polat, “İlkokul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz okuma bayramı şeklinde eğitim faaliyetlerini sürdürecekler. Bizde bu noktada destek olmak adına ilkokul öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırladığımız sandıkları ulaştıracağız. Yeter ki yavrularımız, çocuklarımız mutlu olsun, elimizden gelenin en iyini yapmaya hazırız. Okullarımızdaki Okuma Bayramlarına katılarak öğrenci kardeşlerimizle bir araya geleceğiz” dedi.

“Yeşilyurt Belediyesi eğitim projelerine ciddi destek veriyor”

Yeşilyurt İlçesindeki eğitim faaliyetlerine sınırsız destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise konuşmasında, “Eğitim alanında çok büyük mesafe alan ilçemizdeki eğitim projelerini Belediyemizle birlikte yapıyoruz. Çünkü eğitim sadece bir kurumu veya bir kişiyi ilgilendirecek bir boyutta değildir, bütün saç ayakları bir arada olduğu zaman eğitimdeki kaliteyi artırabiliriz. Yeşilyurt Belediyesi projeler başta olmak üzere öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin özel günlerinde düzenlenen etkinliklere ciddi destek sağlıyor. Malatya’nın kültürel ve eğitim yapısına çok büyük destek veren Yeşilyurt Kitapyurdu projesini bir bütün halinde sürdürüyoruz. SODES kapsamında kütüphaneleri ilçemize kazandırıyoruz, okullarımızda okuma salonları oluşturuyoruz. Eğitim kalitemizi daha yukarıya çıkarmak adına el ele verip mücadele ediyoruz. Çünkü biz eğitimde düştük yeniden eğitim sayesinde ayağa kalkacağız. Öğretmenlerimize bu açıdan büyük görevler düşüyor, hepiniz kendi alanlarınızda iyi bir takım yöneticisi olursanız öğrencilerimizin eğitim hayatlarına olumlu yansımalarda bulunmuş olursunuz. Bu gayretleriniz Malatya’mızın, Yeşilyurt’umuzun ve dolayısıyla Türkiye’mizin hak ettiği noktaya ulaşması açısından büyük öneme sahiptir” dedi.

“Okuma Bayramı Sandığında ihtiyaç duyulan tüm malzemeler yer alıyor”

Yeşilyurt İlçesindeki İlkokulların birinci sınıflarının tertip edeceği ‘Okuma Bayramı’ etkinliklerine destek olmak adına dağıtılacak Okuma Bayramı Sandıklarına ilişkin düşüncelerini paylaşan Kaymakam Babahanoğlu, “İlçemizde 260 adet birinci sınıfımız var, bu şubelerimizin hepsine sandıkları dağıtacağız. Bazı okullarda okuma bayramları düzenleniyor ancak bazı okullarımızın imkanları olmuyor ya da aile ve çocuklarımızın ekonomik durumları yeterli değil. Öğrencilerimiz için okuma sandıkları yaptırdık, Belediye Başkanımızda bu çalışmaya büyük destek verdi. Projenin bütün sorumluluğu ve maddi yükünü Belediyemiz üstlendi. Nisan ayında düzenlenecek ‘Okuma Bayramı’ etkinlikleri sırasında okulların süslenmesinden, çocukların ilk okuma kitaplarına, programlara davet mektuplarına kadar ihtiyaç duyulan bütün malzemeler bu sandıkta yer alıyor” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra programa katılan ilkokul müdürlerine ‘Okuma Bayramı Sandıkları’ teslim edildi.

Bakmadan Geçme