O firma vekillere mi yakın Başkan Gürkan'a mı yakın?

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde gündeme düşen Sultansuyu Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezinin kiralanması ve o bölgedeki binaların depremden dolayı yıkılması olayını Radyo Gazetesi programında konuşan Sinan Cavlak ile Mahir Temur, hem vekillerin bu konuda ne düşündüklerini aktardı hem de ihaleyi alan firmanın hangi siyasetçiye yakın olduğu söylentisini irdeledi.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde gündeme düşen Sultansuyu Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezinin kiralanması ve o bölgedeki binaların depremden dolayı yıkılması olayını Radyo Gazetesi programında konuşan Sinan Cavlak ile Mahir Temur, hem vekillerin bu konuda ne düşündüklerini aktardı hem de ihaleyi alan firmanın hangi siyasetçiye yakın olduğu söylentisini irdeledi.

Mahir Temur- Özel Haber

Her Pazar 9 radyonun ortak yayınlandığı Radyo Gazetesi’nde Sultansuyu Harası’nı gündemine taşıyan Sinan Cavlak ile Mahir Temur, Hippoterapi Merkezi’ni kiralayan firmanın hangi siyasetçiye yakın olduğu sorusunu muhataplarına sordu.

-ÖZNUR ÇALIK: BENİM DE RAHATSIZ OLDUĞUM BİR DURUM
 

-BÜLENT TÜFENKCİ: BEN BU YAPILAN İŞLEME KARŞIYIM
 

-AHMET ÇAKIR: ÖZELLEŞTİRME DEĞİL KİRALAMA
 

-HAKAN KAHTALI: KENDİ KAFALARINA GÖRE BİR ŞEYLER YAPIYORLAR
 

-MEHMET FENDOĞLU: “PARSEL PARSEL VERİLİYOR” DEMENİN DEVLETE NE FAYDASI VAR
 

-FATİH KERİMOĞLU: SELAHATTİN GÜRKAN TİCARETLE UĞRAŞAN BİRİ OLMADIĞI İÇİN
 

-VELİ AĞBABA: SULTANSUYU HARASI KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL

 

Radyo Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ve Mehmet Celal Fendoğlu, ilgili firmayla ilgilerinin olmadığını aktardı. Selahattin Gürkan adına Mahir Temur’a konuşan Başkan Danışmanı Fatih Kerimoğlu da Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyi alan firmayla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

 

ÖZNUR ÇALIK: BENİM DE RAHATSIZ OLDUĞUM BİR DURUM

İhale sürecini haberlerden öğrendiğini aktaran AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Hippoterapi merkezinin açılışı bizi çok heyecanlandırdı. Çok önemli ve güzel bir mekan haline geldi. Sonraki süreci ben de haberlerden öğrendim. Yani kiraya verilmesinde haberlerden öğrendim. Bütün vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yararlanmasını hepimiz arzu ediyoruz. Sultansuyu bizim için önemli bir değer. Kiraya verilmesinde yasal hiçbir engel olmayabilir. Hippoterapi merkezinin kiraya verilmesi benim de rahatsız olduğum bir durum. Bu tür durumlarda yerelin haberdar olması lazım. Eğer haberimiz olsaydı farklı bir süreç yaşanabilirdi. O ihaleyi alan firmayı tanımıyorum ve herhangi bir bağım yoktur. İhaleye giren hiçbir firmayı tanımıyorum” dedi.
 

BÜLENT TÜFENKCİ: BEN BU YAPILAN İŞLEME KARŞIYIM
Hippoterapi merkezinin kiraya verilmesini çok doğru bulmadığını aktaran AK Parti MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, “Tarım ve Orman Bakanı ile görüştüm. Bu kiralama işlemi yapılacaksa dahi şehirle paylaşıldıktan sonra yapılmalıydı. Ben de basına düştükten sonra kiraya verildiğini öğrendim. Böyle bir usul de yok. Bu firmanın benimle alakasını bırakın ben bu yapılan işleme karşıyım. Kime kiralandığını dahi bilmiyorum. Bakanı aradım ve lütfen bir yol bulun diye ifade ettim. Onlar da çalışacaklarını söylediler. Sultunsuyu Hippoterapi merkezinin kiralama gerekçesi doğru olabilir ama şehirle paylaşılması gerekirdi. Burası zarar ediyorsa işletme maliyetlerini düşürüp bir hal tarzına geçilebilirdi. Peki alan firma nasıl kar edecek? İşletme müdürü ne iş yapar? Maliyetleri düşürüp orayı kara geçirmesi lazım. Bunun üzerine çalışması lazım. Alan firma nasıl kar edecek, onu sormak istiyorum. Oradaki binalar çürükse yıkılması lazım. Korunması gereken binalarsa güçlendirmek lazım” diye ifade etti.

AHMET ÇAKIR: ÖZELLEŞTİRME DEĞİL KİRALAMA
Her kurumun yaptığı ihaleyi bilemeyiz diye ifade eden AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır, “Orada Sultansuyu Hippoterapi Merkezi’nin belli bir süre ile kiraya verilmesi olayı var. Özelleştirme değil. İhaleyi alan firma ile ilgili bir bilgim de yok bağım da yok. Oradaki binaların yıkılma olayını iyi değerlendirirsin. Orada bir yapı varsa, yapı niteliği dahi olmasa dahi 60 yıldır 70 yıldır kullanılan bina varsa, o da buranın hafızası gibi bırakılabilir. Ama galiba yeni proje yapmışlar” dedi.

 

HAKAN KAHTALI: KENDİ KAFALARINA GÖRE BİR ŞEYLER YAPIYORLAR
AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı ise, “Yıkılması ile ilgili binalar gündeme geldiğinde Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan incelenmesini istedik. Aslında depremden 8 ay sonra yapılması vatandaşın kafasında soru işareti uyandırdı. Ama sonuç itibariyle o binanın tarihi bir bana olmadığı ortaya çıktı. Şu anda da 27+4 şeklinde yeni ihaleye çıkacaklardı. 27 tane daha lojman yapılacak” dedi.

Kiraya verilen Hippoterapi Merkezi ile ilgili bilgiler veren Kahtalı, “Mesela kiraya verilen Hippoterapi Merkezinde sadece 10 engelli çocuğumuz kullanmış. Toplam biniş sayısı 40.  Özelleştirme diye bir şey yok. Burada kiralama var. Özelleştirme demek mülkiyeti ile beraber bir başkasına geçmek demektir. Satın alma işlemi var özelleştirmede. Buradaki yanlış şu. TİGEM Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu doğru bir şey değil. İlimizde kendi kafalarına göre bir şeyler yapıyorlar ama ilimizin siyasetçisine haber vermiyorlar. Malatya’da yüzlerce kurum var, hepsinin yaptığı ihaleyi bilemeyiz. O yüzden bu tür durumlarda bilgi verilmesi lazımdı. Yine burada engelli çocuklarımız ücretsiz binecek. Oradaki kafe ve restoranlardan indirimli faydalanacak. Diğer vatandaşlarımız da aynı şekilde daha iyi hizmet alacağını düşünüyorum. İhaleyi alan firmayı hiç tanımıyorum, bilmiyorum. Herhangi bir bağım yok. Ama ihale şartları doğru yapılmışsa, herkese duyurulmuşsa ve herkes buraya açık bir şekilde girebilmişse sorun yok” diye ifade etti.
 

MEHMET FENDOĞLU: “PARSEL PARSEL VERİLİYOR” DEMENİN DEVLETE NE FAYDASI VAR
Daha önce binaların yıkımı ile ilgili Sultansuyu Harası’na gidip inceleme yaptıktan sonra açıklama da yapan MHP Malatya milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Malatya’da oluşabilecek her türlü olumsuzlukları söylemek zorundayım ama ben gidip Sultansuyu’nda inceleme yaptım. Tek tek gezdim. Bilgiler aldım. Mimarlar Odası’nın, üniversitenin ve Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun raporları var. Tarihi bir bina olmadığı ortaya çıktı ve ayrıca yeni lojmanlar yapılacak. Ben özelleştirmeye karşıyım ama zaten orası özelleşmiyor. Belli bir süre ile kiraya veriliyor. Bu işi yanlış yere çekmenin, “parsel parsel veriliyor” demenin ne memlekete faydası var ne de devlete faydası var. Bakan Yardımcısı ile de görüştüm. Ortada bir özelleştirme yok. Devletimizin kar etmesi için kiraya vermeleri devletin kendi içinde yapmış olduğu bir tasarruftur. Ama özelleştirip farklı bir kar amacı olursa karşılarında bizi bulurlar” dedi.
 

FATİH KERİMOĞLU: SELAHATTİN GÜRKAN TİCARETLE UĞRAŞAN BİRİ OLMADIĞI İÇİN
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan adına konuşan Danışman Fatih Kerimoğlu, “Konunun doğrudan bizim ile bir ilgisi yok. Direkt Bakanlığa bağlı bir kuruluş. Böyle bir ihale yapılmışsa, bunun ötesinde berisinde Büyükşehir Belediyesi yok. Buna müdahale şansı da yok. İhtiyacı da yok, tevessülü de yok. İhale usule uygun yapılmışsa zaten kimsenin bir diyeceği olamaz. Yok aykırı yapılmışsa mahkemeler orda, yargı orda. Herkes başvursun. Selahattin Başkanımız ticaretle uğraşan biri olmadığı için, devlet memurluğundan gelen biri olduğu için haliyle yakın temasta olduğu her hangi bir şirketin olma durumu da söz konusu değil. Biz de çıkan haberler sonrası o yerin kiralandığını öğrendik. Burası Malatya’nın bir değeridir. Zararı varsa bizi de ilgilendirmelidir, karı varsa bizi de ilgilendirmelidir. Ama karlı mıdır zararlı mıdır bu kısmını da bilemeyiz. Bu konuda karar veren yetkililer böylesine bir karar vermeden önce karlılık-zararlılık durumuna bakmışlardır. İncelemeyi yapmışlardır. Bizle bir ilgisi yoktur. Ama dolaylı olarak şehrin bir değeri olması açısından bizim için kıymetlidir” dedi.
 

VELİ AĞBABA: SULTANSUYU HARASI KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL
Sultansuyu Harası ile ilgili geçen hafta partisinin Malatya İl binasında yaptığı basın açıklamasında Veli Ağbaba sert konuşmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Binayı önce yıkmak istediler sonra sosyal tesisleri 5 yıllığına kiraya verdiler. Şimdi Hippoterapi Merkezi 5 yıllığına özel bir firmaya kiralanmış durumda. Burada açıkça suçluyorum. AK Parti milletvekillerinin burada parmağınız var mı yok mu? Ortaklığınız var mı yok mu? Ama sorumlu olduğunuz kesin. Siz burada bostan korkuluğu değilsiniz. Sultansuyu Harası kimsenin babasının çiftliği değil, AKP’nin çiftliği hiç değil. AKP’lilerin burada parmağı yoksa sorumlulukları vardır. Bazıları buraya göz dikmiş durumda” dedi.
 

SAİT KOCABAY: İDDİALAR ASILSIZ
Konu ile ilgili Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur’a konuşan TİGEM Genel Müdürü Sait Koacabay ise iddiaların asılsız olduğunu, söz konusu iş ve işlemlerin tamamen açık, şeffaf, ihale mevzuatlarına uygun ve kamu menfaati gözetilerek yapıldığını aktarmıştı.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 4
Musa 16 Mart 2021 00:03

Gürkan bildiğiniz hiçbir siyasiye benzemez. Proje anlamında bir kasaba belediye başkanı gibi olabilir ama diğer konularda biraz Gökçek'e benziyor. Mansur iki yıldır uğraşıyor birşey bulabildi mi yok. Bütün vekillere, bakana, genel müdüre ulaşabilmişsiniz ama onun sadece danışmanına ulaşabilmişsiniz. Niye ildışında telefon çekmiyor mu? Adam 20 yıldır başkan. Gerektiğinde danışmanları var, avukatları var, gazetecileri var, sponsorları var, yerine yatacak birileri var, dayıları var, yeğenleri var, gerektiğinde hiçbir şeyi yok. Sadece onun müsaade ettiği kadarını bilebilirsiniz.

Fuat 15 Mart 2021 19:15

Firma kimin ben de bilmiyorum ama Gürkan başkan olunca büyükşehirde her taşın altında bu firma çıkmaya başladı. Niye Gürkan'dan önce yoktu niye bazı işleri doğrudan bazı işleri dolaylı alıyor anlamıyorum. Bazen işleri belediyeden esenlik, motaş, kültür, meston almış görünüyor ama perde arkasında bunlar yapıyor. Bunlar hep izah gerektiriyor.

Ali Kan 15 Mart 2021 14:38

Tek kesin olan galliba o firmanın mahir temura yakın olmadığı

Sadi 15 Mart 2021 14:14

Fatih Kerimoğlu beyefendi. Senin başkanın ticaretle uğraşmıyor ama ticaretle uğraşanlar kendisine araba hediye ediyorlar. Ben de belediyede çalışıyorum ama kimse bana araba hediye etmiyor. Hele sor başkanına de ki o A8 kaç para. Gerçi arkasında A6 yazıyor ama olaraba A8. Doğan görünümlü şahin gibi. Senin Başkanında sen de doğan görünümlü şahin gibisiniz. Az esnaf olun esnaf. Dünya alem biliyor ki ihaleyi alan firma Başkanın arkadaşları. Selahattin Gürkan'ın söylediklerinin hepsini tekrar dönüp sorduğunda "ama başkan böyle demedi ki" diyen saray s..... ları da kendini bişey zannediyor. Hepsi hesabını her şeyin sahibine verecekler.

Bakmadan Geçme