Nurettin Soykan Tesisleri'nin yıkılıp yeniden yapılması için onay çıktı

Evkur Yeni Malatyaspor'un kullandığı mevcut Nurettin Soykan Tesisleri'nin yıkılıp yerine yenisinin yapılması için gerekli izinlerin alındığı ve yeni yapılacak tesisisin proje çizim çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un kullandığı mevcut Nurettin Soykan Tesisleri’nin yıkılıp yerine yenisinin yapılması için gerekli izinlerin alındığı ve yeni yapılacak tesisisin proje çizim çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin aracı olarak konuyu ilettiği TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in de ‘olur’ vermesinin ardından gerekli onayların alındığı ve sarı siyahlı kulüp tarafından proje çizim çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Yeni Malatyaspor’un geçtiğimiz günlerde yapılan kupa töreninde konuşan Kulüp Başkanı Adil Gevrek, TFF Başkanı Demirören ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini söylemişti. Bu görüşmenin ardından sarı-siyahlıların mevcut tesisle ilgili kapsamlı bir dosyayı TFF’ye sunduğu ve daha kullanışlı bir kompleks için proje çizim aşamasına geçildiği ifade edildi.

“Tesisimiz şuanda çizim aşamasında”

Konuyla ilgili konuşan Kulüp Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, “Gerekli izinleri aldık. İnşallah Malatya’ya Türkiye’nin en modern tesisi yapılacak. Tesisimiz şuanda çizim aşamasında. En kısa süre içerisinde çalışmalara başlanması taraftarıyız. Bunun için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi.

Yaklaşık 45 yıldır kullanılan Nurettin Soykan Tesisleri, İl Özel İdaresi kapatılınca Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Efsane tesis dönemin Malatyaspor Kulüp Başkanı Nurettin Soykan tarafından yaptırılmıştı. Türkiye’nin doğal güzellik bakımından en gözde tesislerinden biri olma özelliğini taşıyan Nurettin Soykan Tesisleri, Turgut Özal Tabiat Parkı içerisinde bulunuyor.

Bakmadan Geçme