Nemrut Dağının 3 km'lik yolu yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Nemrut Dağı yolunun Malatya bölümünü standartlara uygun hale getiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Nemrut Dağı yolunun Malatya bölümünü standartlara uygun hale getiriyor.

Türkiye’nin önemli turistik mekanlarından birisi olan Nemrut Dağı Milli Parkı yolunun Malatya bölümünde, 3 kilometrelik stabilize yolun altyapı çalışmaları tamamlandı.

Dünyanın 7 harikasından biri olarak değerlendirilen ve güneşin doğuşu ile batışının seyredildiği 2 bin yıllık geçmişe sahip olan Nemrut Dağı Milli Parkını, her yıl Malatya üzerinden binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Parke taşı döşenecek

Malatya üzerinden Nemrut Dağına gidenlerin büyük sıkıntılar yaşadıkları 3 kilometrelik toprak yolda altyapı ve stabilize çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yolu ilerleyen dönemlerde parke taşlarıyla kaplayarak sorunu tamamen çözecek.

Yayla yolları da açılıyor

Pütürge’nin Tepehan bölgesinden de ulaşılan Milli Park’ın turizm potansiyelini artırmak için var olan sorunları çözmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, Tepehan bölgesinde bulunan yaylaların da Malatya turizmine kazandırılması için çalışmalar yapıyor.

Bölgede yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte turizm potansiyeline yayla turizmini de eklemiş olacak. Çam ve meşe ormanlarının arasında doğa ile baş başa, temiz hava ve su doğaseverleri Malatya’ya çekecek.

Bakmadan Geçme