Nefes Kredisi'ne başvurular başladı

Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen 'Nefes Kredisi' başvuruları başladı.

KOBİ’lerin finansmana erişimde yaşanan sıkıntıları gidermek ve yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmak amaçlarıyla başlatılan ‘Nefes Kredisi Projesi’ kapsamında Pazartesi günü başlayan başvurular sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, TOBB ile özel bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında Malatya Ticaret Borsası üyelerinin, bahse konu bankaların il veya ilçelerde bulunan şubelerin tamamından başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Kredinin yıllık yüzde 9,90 brüt faiz oranı üzerinden 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitli olarak kullandırılacağını kaydeden Özbey, “Protokol, imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf talep edilmeyecek. KOBİ'ler TOBB Nefes Kredisi'ne başvurabilmek için öncelikle Borsadan 'TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir' ibareli faaliyet belgesi alacaklar. Bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat tamamlanacaktır” diye konuştu.

Özbey, projenin ülkeye ve üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme