Mumcu, Öğretmenler Gününü kutladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, 'Öğretmenliğin Peygamber Mesleği, yani İlim ve İrşad Mesleği olduğuna inanıyoruz' dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi bünyesindeki Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde eğitimci kökenli Büyükşehir Belediyesi idarecileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Lütfi Hangün’ün de hazır bulunduğu programda tüm öğretmenlerin gününü kutladığını belirten Mumcu, “Öğretmenliğin Peygamber Mesleği, yani İlim ve İrşad Mesleği olduğuna inanıyoruz. O açıdan bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Mumcu, “Türk Milletinin destansı demokrasi kahramanlığının yeni nesillere aktarılmasını tarihi bir vecibe olarak kabul ederiz. O açıdan öğretmenlerimizin bundan sonra da Ülkemizin içinde bulunduğu Ortadoğu, Avrupa Birliği ve yıllarca müttefikmiş gibi görünen süper güçlerin son tahlilde Anadolu ve Türkiye üzerindeki yaptıkları kalkışma ve darbe teşebbüslerine karşı öğrencilerimizi Milli Şuur ve Bayrak değerleriyle donatmaları gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenler Gününü kutlarken diğer taraftan misyonumuz olması gerektiğine inandığımı belirtiyorum. Bütün öğretmenlerimize Rabbim sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk versin. Görevlerini ifa ederken onlara kolaylıklar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin eğitim merkezleri olduğunu anımsatan Mumcu, “2 bin 300 çocuğumuza 8 merkezde rehberlik ve etüt imkanı sunuyoruz. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açtığımız sanat kurslarımızdaki Usta Öğreticilerimizle birlikte 100 civarında öğretmenimiz var. Onların, Malatya ile tüm Türkiye’deki öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Rabbim nice hayırlı görevler ve yıllar nasip etsin” diye konuştu.

Bakmadan Geçme