MTSO haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, haziran ayı meclis toplantısını 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, haziran ayı meclis toplantısını 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Hasan Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, mayıs ayı mizanı okundu. Mayıs ayı mizanı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, oda olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, gündeme ilişkin konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sadıkoğlu, Türkiye için önemli olan bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirterek, “Burada en önemli unsur kavgasız ve problemsiz bir şekilde sandığa milletin iradesinin yansımasıdır. Seçimlerin millete yakışır şekilde, huzur içinde, yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olması büyük memnuniyet verici, dünyaya örnek olacak bir davranış sergilenmiştir. 24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sadıkoğlu, “Artık önceliğimiz ekonomik gündem olmak üzere, ülke ekonomisinin ileriye gidebilmesi için kanunların hızla çıkarılabilmesi, dövizin belli bir noktada düşmesi ve ticaretin önünün açılması bundan sonraki beklentilerimizdir” şeklinde konuştu.

Malatya TSO’nun ev sahipliğinde, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun ortaklaşa düzenlediği, “7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunla” ilgili bilgilendirme toplantısının gerçekleştirildiğini anımsatan Sadıkoğlu, şunları kaydetti: “Mayıs 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe giren ‘7143 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun’ kapsamında, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki üye aidatı ve munzam aidat borçlarına yeniden yapılandırılma imkanı getirildi. Yeniden yapılandırma için başvuruda bulunan üyelerimiz, geçmiş dönem aidat borçlarını gecikme cezası olmaksızın, isterlerse 31 Temmuz 2018 sonuna kadar tek seferde, isterlerse de ilk taksiti 31 Temmuz 2018 tarihinde başlamak üzere aylık ödemeli 6 eşit taksitle ödeyebilecekler. Yeniden yapılandırma, aidatlarını ödeyememiş üyelerimiz için iyi bir imkan oldu. Daha önce ekonomik nedenlerle ve buna benzer süreçlerden dolayı ödemeleri aksayan, faiz yükü artan üyelerimiz bu düzenleme sayesinde rahat bir nefes alacak. Bu konuda hassasiyetle davranılması üyelerimizin menfaatine olacaktır.”

Sadıkoğlu, oda olarak anlamlı bir kampanyada yer aldıklarını belirterek, “Turgut Özal Araştırma Hastanesinde kronik rahatsızlığı ve kanser tedavisi gören çocukların daha önceki süreçte eğitimini tamamlayamadıkları için üniversite bünyesinde kendi eğitimlerini sürdürüyorlardı. Malatya TSO, İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çocukların gelişimine katkıda bulunmak adına kendimiz ve üyelerimizin de katkılarıyla 3 bine yakın kitabı teslim ettik. Bu çocukların yüzünde mutluluğu görüp kendi hayallerini bu kitapların içerisinde bulmasını arzu ederek, çocuklarımızın yeni ufuklara ve yeni hayallere sağlıklı bir nesil olarak devam etmelerini ümit ediyor, kampanya ya destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB’un katkılarıyla yaklaşık 100 bin TL’lik yardım dağıttıklarını dile getiren Sadıkoğlu, dağıtım yaparken yetim ve yardıma muhtaç aileleri ön planda tuttuklarını söyledi. Sadıkoğlu, komite toplantılarının düzenli bir şekilde devam ettiğine değinerek, “Çalışmalarımızın odak noktasını değerli komite üyelerimizin sektörel talepleri ve önerileri oluşturuyor. Komite toplantılarında almış olduğunuz kararların tamamı yönetim kurulumuz tarafından takip ediliyor ve sektörün gelişimi açısından değerlendiriliyor. Daha sonra yetkili mercilere sorunlar ve talepler iletiliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra ticari mesleğinde 38 yılını dolduran üyelere Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu ve Meclis Başkanı Özkan tarafından plaket takdim edildi. Üyeler de Sadıkoğlu ve Özkan’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme