MTSO Başkanı Erkoç Çinlileri Malatya'ya yatırım yapmaya davet etti

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli iş adamlarından oluşan bir heyet ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çinli iş adamlarını Malatya'ya yatırım yapmaya davet ederken, Büyükelçi Hongyang da, Malatya ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirebileceklerini söyledi. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya ekonomisi hakkında Büyükelçi ve iş adamlarına bilgi vererek, Malatya son yıllarda ticaretini ve sanayisini geliştiren, huzurlu bir kent. Son dönemde yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken bir kent oldu. Sosyal, ticari ve sanayi altyapısıyla gün geçtikçe kendini yenileyen bir kent hüviyetine de kavuştu. Malatya, yaklaşık 275 işletme ve toplamda 20 bin istihdam ile 2 tane Organize Sanayi Bölgesine sahip. Özellikle hükumetimizin son teşvik yasası ile birlikte 23 Cazibe Merkezi il içerisinde yer aldı. Bu hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ciddi manada ilgisini çekti ve heyecan verdi. Bu kapsamda yapılacak yatırımların Malatya'ya çok büyük katkısı olacak ifadelerini kullandı. Malatya'nın Ortadoğu'ya açılan bir kapı olduğunu anlatan Erkoç, Malatya aynı zamanda bir tarım kentidir. Malatya dünya kayısı ihracatının yüzde 75'ni karşılıyor. Geçtiğimiz dönemde kayısımız Avrupa Tescil Belgesi de aldı. Bundan dolayı da Malatya'da ticaret ve sanayinin önü açık. Bunun yanında Turgut Özal Tıp Merkezinin de burada oluşu sağlık sektöründe Malatya'nın bölgede öne çıkan illerden biri olmasına neden oluyor. Karaciğer naklinde Türkiye'de ve Avrupa'da ilk sıralarda yer almaktayız şeklinde konuştu. Başkan Erkoç, Çinli iş adamlarının Malatya'ya yatırım yapmaları noktasındaki ortamı hazırlamada üzerilerine düşen her görevi yerine getireceklerini de aktararak, bu noktada en kısa süre içerisinde toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli iş adamlarından oluşan bir heyet ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çinli iş adamlarını Malatya’ya yatırım yapmaya davet ederken, Büyükelçi Hongyang da, Malatya ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirebileceklerini söyledi. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya ekonomisi hakkında Büyükelçi ve iş adamlarına bilgi vererek, “Malatya son yıllarda ticaretini ve sanayisini geliştiren, huzurlu bir kent. Son dönemde yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken bir kent oldu. Sosyal, ticari ve sanayi altyapısıyla gün geçtikçe kendini yenileyen bir kent hüviyetine de kavuştu. Malatya, yaklaşık 275 işletme ve toplamda 20 bin istihdam ile 2 tane Organize Sanayi Bölgesine sahip. Özellikle hükumetimizin son teşvik yasası ile birlikte 23 Cazibe Merkezi il içerisinde yer aldı. Bu hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ciddi manada ilgisini çekti ve heyecan verdi. Bu kapsamda yapılacak yatırımların Malatya’ya çok büyük katkısı olacak” ifadelerini kullandı. Malatya’nın Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu anlatan Erkoç, “Malatya aynı zamanda bir tarım kentidir. Malatya dünya kayısı ihracatının yüzde 75’ni karşılıyor. Geçtiğimiz dönemde kayısımız Avrupa Tescil Belgesi de aldı. Bundan dolayı da Malatya’da ticaret ve sanayinin önü açık. Bunun yanında Turgut Özal Tıp Merkezinin de burada oluşu sağlık sektöründe Malatya’nın bölgede öne çıkan illerden biri olmasına neden oluyor. Karaciğer naklinde Türkiye’de ve Avrupa’da ilk sıralarda yer almaktayız” şeklinde konuştu. Başkan Erkoç, Çinli iş adamlarının Malatya’ya yatırım yapmaları noktasındaki ortamı hazırlamada üzerilerine düşen her görevi yerine getireceklerini de aktararak, bu noktada en kısa süre içerisinde toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Erkoç, son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çinli iş adamlarını Malatya’da yatırım yapmaya devam etti. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise, Malatya’nın ticaret ve sanayi altyapısının güçlü olduğunu kaydederek, “Başkanımızın verdiği bilgilerden anlaşılıyor ki Malatya sadece tarihi bir kent olmakla kalmıyor bunun yanında ticari ve sanayi kenti özelliğini de taşıyor. Bu demek oluyor ki: Malatya ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirebiliriz. Biz, bugün Valimiz ve Belediye Başkanımız ile görüştük her iki görüşmemizde de ikili ilişkileri geliştirmek için hazır olduğumuzu ifade ettik. Valimiz bu konuda adım atacaklarını söylediler. Çin tarafı olarak biz Malatya ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye hazırız ve buranın ekonomik ve sosyal gelişmesine katkıda bulunmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda MTSO Başkanı Erkoç Büyükelçiye kayısı hediye etti.

Bakmadan Geçme