Minibüs, park halindeki araca çarptı: 1 yaralı

Malatya Tecde Mahallesinde şehir merkezine yolcu taşıyan minibüs, aşırı hız nedeniyle yol kenarında park halindeki ticari araca çarptı. Kazada minibüsteki yolculardan biri yaralandı.

Kaza akşam saat 18:30 sıralarında Tecde Mahallesinde meydana geldi. Yeşilyurt yolu üzerindeki mevkide Tecde ve Şentepe hattında çalışan 44 M 0225 plakalı yolcu minibüsünün şoförü, aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarında park halinde bulunan 44 LZ 800 plakalı ticari araca çarptı.

Kazada yolculardan bazıları gelen ambulanslarda ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olan bir yolcu ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Minibüsün çarptığı park halindeki aracın sahibi ve kazaya tanıklık eden vatandaşlar, minibüs şoförünün hafif yokuşlu viraja çok hızlı girdiğini ifade ederek şoföre tepki gösterdi. Tanıklardan biri "Televizyonlar, internet siteleri ve gazeteler bu sorunu haber yapsın. Tecde yolu üzerinde hız kesiciler ve trafik ışıkları olmasına rağmen, yolcu minibüsleri sırf birkaç yolcu daha alabilmek için adeta yarışıyorlar. Vatandaşların canlarına kast ediyorlar. Bu kazada park halindeki araçta insanlar, çocuklar da olabilirdi. Kimsenin üç kuruş para için insanların hayatlarını tehlikeye atmaya hakları yok" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaza sonrasında uzun süre Tecde yolu trafiğe kapandı ve uzun araç kuyrukları oluştu.

Haber-Foto: Kayısı Haber / Malatyahaber.tv




Bakmadan Geçme