Milletvekili Yaşar, MTSO'yu ziyaret etti

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Beraberinde partililerle birlikte MTSO Yönetim Kurulu başkanı ve yönetimini ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, ülke ve kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uluslararası arenada Türkiye’nin sıkıntıya sokulmak istenildiği bir süreçten geçildiğini belirten Yaşar özellikle muhalefetin de aynı hassasiyetlerin dile getirilmesinin Türkiye’nin bir gücü ve imkanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu durumun Türkiye’nin istikrarı ve moraline ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Yaşar, “Buna hepimizin ihtiyacı var. Bu süreçte Türkiye’nin direncini, direnme kabiliyetini, bağışıklık sistemini görünce de hepimizin moralinin daha da artması gerekiyor. Şu da bize gösteriyor ki, Türkiye bu tür olaylarla yıpratılacak ülke durumunu aştı. Keşke 15 bin dolar eşiğini atlayabilseydik. O zaman şuanda farklı şeyler konuşur olurduk. Şuandaki tüm mücadele de Türkiye’nin o sınıra yaklaşmış olmasıdır”dedi.

“Biz bu oyunları çok gördük”

Tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının artık bu soruna ortak yaklaştığını kaydeden Yaşar, “Buda bundan sonra bu tür provokatif eylemlerle Türkiye’nin zayıf yerlerini kaşımak isteyenleri engelleyen bir şey. Artık toplum olarak diyoruz ki biz bu oyunları çok gördük. Bu numarayı yutmayız. Bizi bu şekilde istikametimizden döndüremezsiniz” dedi.

Kuzey çevreyolunda çalışmalar başlıyor

Malatya’daki yatırım ve projelerle ilgili de konuşan Milletvekili Yaşar, kent için önemli bir yere sahip olan Kuzey Çevreyolu projesinde ilk 11 kilometrelik etabın ihalesinin tamamlandığını belirterek “Kuzey çevreyolunda İstanbul-İzmir otobanında çalışan güçlü bir firma ihaleyi aldı. Şantiye kurulumu tamamlandı ve 11 kilometrelik alanın yapımına başlanılacak” ifadelerine yer verdi. Yan yollarla birlikte toplam 54 kilometrelik bir proje olduğunu söyleyen Yaşar, “13 ve 16 kilometreler arasında bir sorun var oda hallediliyor, önümüzdeki yılın başlarında çözülür. Bu arada 11 kilometrelik yolun yapımına devam edilecek” diye konuştu.

“Daha nitelikli ve ihtisaslaşmış bir üniversite”

Kentte kazandırılacak ikinci bir devlet üniversitesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yaşar, daha nitelikli ve ihtisaslaşmış bir üniversite kurulması adına proje geliştirildiğini söyledi. Yaşar, “ABD’de bu işin eğitimini görmüş akademisyen bir arkadaşımıza bir çalışma yaptırdık ve onu da YÖK’e sunduk. Yoksa 40 bin öğrencisi 50 bin öğrencisi olsa ne olur. Bir nitelik olmadıktan sonra bir çok şeyin kalitesi sayı ile ölçülmüyor. Sayı ayrı bir şey nitelik ayrı bir şey. Sayısal olarak belli bir şeylere ulaştık ama bundan sonra sayı kalitenin düşmanı olmamalı kalite ile desteklenmeli” ifadelerini kullandı.

“Birliğe ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyuyoruz”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise özellikle son dönemlerde Fırat Kalkanı operasyonunda gelen şehitlere değinerek “Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun” dedi. Ülkenin birlikteliğe, beraberliğe ve kardeşliğe daha fazla ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçtiklerini belirten Erkoç, “İnşallah bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Ülkemizi karıştırmak isteyen içerideki ve dışarıdaki hainler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu millet 15 Temmuz’da iradesine sahip çıkma mücadelesini ortaya koydu. Bundan sonra da bu tür terör olayları hedefine ulaşamayacaktır” ifadelerine yer verdi.

“İş dünyasının moral motivasyonu yerinde”

Bu saldırılar kaşsısında ülkenin ekonomik olarak büyümesi ve daha güçlü olması gerektiğinin de farkında olduklarını ifade eden Erkoç, “Bu kadar olaylara rağmen iş dünyasının moral ve motivasyonu yerinde. inşallah 2017 yılı Sayın Başbakanımızın da açıkladığı ekonomi koordinasyon kurulundaki kararlarla ciddi teşviklerin verileceği bir yıl olur. Malatya’nın da 23 cazibe merkezi içerisinde yer almasıyla yatırımlardan daha da faydalanacağını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme