MHP Milletvekili Fendoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu,19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu,19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu mesajında, Samsun’da atılan ilk adımın 100. yıldönümünü milletçe kutladıklarını vurgulayarak, "19 Mayıs 1919 yılı, Türk milletinin hak ve hukukunu ayaklar altına alma cüretini gösteren emperyal mihraklara ve dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek ’Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür” ifadelerine yer verdi.

19 Mayıs 1919’da başlayan sürecin ilham alınması gereken bir mücadele ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Fendoğlu, “En az dün kadar bugün de, lazım olan aynı ruh ve şuurun gençliğe kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir. Yüreği millet sevgisiyle dolu, şahsiyetli, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek idealleri hedeflemiş gençliğin yetişmesi halinde aziz Cumhuriyetimiz güvenceye kavuşabilecektir. Bu itibarla, Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi, hepimiz için vazgeçilmez bir milli görev, aynı zamanda vatan borcudur. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk Milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme