MHP'li Coşkun: AKP iktidarında Eşitliğin pabucu dama atıldı!

MHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, mesajında "Türkiye'de son 15 yıldır AKP iktidarının vatandaşlarımıza bakışını "yandaşlık" kavramı şekillendirmiş, ülkemizce onaylanan uluslararası metinlerin bel kemiğini oluşturan "eşitlik" kavramının pabucu adeta dama atılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Yargının keyfi ve taraflı kullanılması sonucu yaşanan asker ve gazeteci tutuklamalarının, ülkemizde insan halklarına darbe indirdiğini dile getiren Ayşe Gülay Coşkun, ekonominin giderek kötüleştiğini ve bu durumun vatandaşları "insanca" yaşamaktan alıkoyduğunu belirtti.

Türk vatandaşlarının daha iyi hayat standartlarına kavuşması için yıllardır süren mücadelelerini devam ettireceklerini kaydeden Coşkun, "Hayatından ve haklarından memnun bir toplum inşa etmek için her alanda çaba harcayacağımızı bu vesileyle dile getirmek isterim." şeklinde konuştu.

Coşkun, Tük İslam dünyasındaki insan hakları ihlallerine de vurgu yaparak mesajını "Bugün Türk Ve İslam coğrafyasında insan haklarımı bıraktılar Halep’i harap ettiler duyan varmı İnsan hakları Türke Müslümana  gelince epreriyal ülkeler  kör sağır ve lal olmakta sanki Uyuyan insan hakları yasasını  mağdur olan  Müslümanlar içinde Türkler içinde uyandırın lütfen sözde insan hakları evrensel bildirgesi yayinlamakla olmamakta. Dünya İnsan Hakları günü olarak kutlanan, Türkiye'nin de ilk onaylayan devletlerden olduğu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 10 Aralık 1948'de yayınlanmasının 68. yıl dönümünü kutlarım." cümleleriyle sonlandırdı.

Yorumlar 7

Bakmadan Geçme