Mevsimlik işçi taşıma kuralları açıklandı

Malatya'da kayısı hasadının başlaması ile birlikte kente gelen mevsimlik işçilerin taşınması konusunda valilik tarafından bazı kurallar açıklandı.

Malatya’da kayısı hasadının başlaması ile birlikte kente gelen mevsimlik işçilerin taşınması konusunda valilik tarafından bazı kurallar açıklandı.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yaş kayısı hasadı ve kurutma işlemlerinin başlaması nedeniyle tarım işçiliğinde de hareketliliğin yaşandığı belirtilerek hasat için bölge illerden çok sayıda mevsimlik işçinin gelişleri ile ilgili bir takım önlemlerin de alınmasının gerektiği kaydedildi.

Bölge illerinden Malatya’ya gelen mevsimlik işçilerin kara yolu ile nakillerinde dikkat edilmesi gereken konuların belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Mevsimlik işçilerin ulaşımlarını sağlayan araçların araç muayenelerinin tam olarak yapılmış olması. Araçların taşımacılık yetki belgelerinin bulunması. Araç şoförlerinin uyarılarak daha dikkatli araç kullanmaları, uykusuz olarak trafiğe çıkmamaları, araçların yolcu kapasitesinden fazla yolcu almamaları. Kamyon, kamyonet kasaları ve traktör römorklarında veya araçlara yüklenen yük üzerinde yolcu taşımamaları. Karayollarında seyretmeleri için uygun donanımları bulunmayan, patpat olarak tabir edilen tarım aletleri ile trafiğe çıkmamaları. Özellikle traktör ve traktör römorkları ile çekicilerin ön ve arka kısımlarında işaret levhaları ve ışık donanımlarının kontrol edilerek varsa eksiklik giderilerek trafiğe çıkmaları önem arz ediyor”.

Çiftçilerin ve mevsimlik işçi taşeron şirketlerinin bahse konu kurallara uymalarının önemli olduğunun belirtildiği açıklamada kayısı hasadı süresince İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de günün 24 saati denetim ve kontrol yapacağı vurgulandı.

Bakmadan Geçme