Mevlid Kandilinde süt dağıtıldı

Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık, Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından cami bahçesine kurulan stantta, cemaate ve vatandaşlara toplam bin 500 paket süt dağıtıldı.

Süt dağıtım programına Malatya Valisi Mustafa Toprak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu ve İl Müftüsü Ümit Çimen katıldı.

Programda konuşan Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, "Mevlid-i Şerif sonrası süt dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle de tüm halkımızın kandilini kutluyorum” şeklinde konuştu. Malatya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergün Günaydın’da “Malatya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Bakanlığımızın gerçekleştirdiği bu organizasyonda İl Müdürlüğümüzle ile birlikte vatandaşlarımıza süt dağıtıyoruz.Vatandaşlarımızın kandilini kutluyor, bugünün tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diliyorum" dedi. İl Müftüsü Çimen “Bugünün İslam coğrafyasındaki bütün sorunların çözüldüğü, barışın hâkim olduğu, kanın durduğu gün olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İl Müftüsü Çimen’in kıldırdığı yatsı namazı, İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz ile diğer müftülük görevliler tarafından gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Yeni Cami ve Kığılı Cami İmamları tarafından okunan Mevlidi Şerif ve dualardan sonra süt dağıtımı gerçekleştirildi. 

Süt dağıtımı esnasında vatandaşlarla sohbet eden Vali Toprak, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada "Bu mübarek günde insanlığa rahmet olarak gönderilen son peygamberimizin kutlu doğumunu yad ediyoruz, kutluyoruz ve bu vesile ile de halkımızın Mevlid Kandilini kutlayarak gecenin bereketi ile süt dağıtıyoruz. Allah ülkemizi her türlü yanlış insanların ihanetinden, hilesinden, yanlışından, teröründen, ihanet duygularından muhafaza etsin. Dün gece toplumumuza, ülkemize, milletimize, emniyet teşkilatımıza, her birimizin yanındaki, yöresindeki insanlarımıza, gecenin, gündüzün her bir vaktinde, kışın soğuğunda, yazın sıcağında güvenliğimizi, emniyetimizi temin eden polislerimize hain bir çete, terörist noktalar, odaklar ihanette bulundular. Maalesef 38 tane canımızı, vatan evladımızı kaybettik. Hem emniyet teşkilatımızın neferlerini kaybettik, hem vatandaşlarımızı kaybettik. Allah şehitlerimizin ruhunu güzel kılsın, Allahın rahmeti, merhameti şehitlerimizle olsun, ailelerimize başsağlığı diliyorum, Allah ailelerimize, milletimize, emniyet teşkilatımıza sabırlar versin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz terör örgütlerini en ücra noktada olsalar inlerinden çıkarıp gereğini yapmak üzere hemfikir ve bu konuda da ciddi bir şekilde mücadele ediyor" dedi.
Vatandaşlar da Vali Toprak ve beraberindekilerin kandilini kutladı.

Yorumlar 7

Bakmadan Geçme