MASKİ'nin 144 milyon TL'lik yatırımları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Malatya genelinde 144 milyon TL değerinde 805 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımları devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Malatya genelinde 144 milyon TL değerinde 805 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımları devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü şehrin genelinde içme suyu ve kanalizasyon hat çalışmaları yaparak ve şehrin altyapısını güçlendirerek gelecek nesillere sağlam bir Malatya bırakmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, Malatya merkezin içmesuyu altyapısını güçlendirmek, kayıp kaçak su kullanımını en az seviyeye düşürmek için Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde DMA çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Şehrimizin kullanım ömrünü tamamlamış içmesuyu hattını uzun yıllar dayanıklı DUKTİL borular kullanarak yeniden inşa ediyoruz. Bu kapsamda Yakınca-Bostanbaşı, Abdulgaffar-Şeyhbayram, İnönü-Seyran, Eski Malatya, Hamidiye-Mollakasım-Hıroğlu ve Konak Mahallelerinde toplam maliyeti 46,5 milyon TL olan 154 kilometrelik yatırımlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın daha modern bir şehir olması için öncelikle altyapısını güçlendirmek gerektiğinin bilincinde olduklarını belirten Genel Müdür Özdemir, "Malatya merkez ve ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz kanalizasyon altyapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Doğu Kollektörü Hattı Projesini hayata geçirerek yatırımlarımızı başlattık. Projenin 1. etabını Battalgazi İlçesi’ne bağlı Bulgurlu Mahallesi, Çamurlu Mahallesi, Orduzu Mahallesinin bir kısmı, Villakent Siteleri, Malatya Yeni Stadı, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştiriyoruz. Dev altyapı yatırımı için hazırlanan 17,4 Milyon TL maliyetinde olan 39 km’lik kollektör ve kanalizasyon hattı çalışmamız devam ediyor” şeklinde konuştu. Malatya merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yaptıkları içmesuyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarının yanı sıra 13 ilçede yatırımlar yaptıklarını söyleyen Özdemir, "Bu kapsamda, Doğanşehir ilçesi merkezinde maliyeti 20,8 milyon TL olan 90 kilometrelik kanalizasyon ve 75 kilometrelik içme suyu altyapı çalışmamız devam ediyor. Akçadağ ilçesi merkezinde 11,8 milyon TL maliyetinde 48 kilometrelik kanalizasyon ve 46 kilometrelik içme suyu altyapı yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Yazıhan ilçesi merkezinde 6,2 milyon TL maliyetinde 37 kilometre ve Hekimhan ilçesi merkezinde 9,8 milyon TL maliyetinde 80 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarımız devam ediyor. Arguvan ilçesi merkezinde ise 3,5 milyon TL değerinde 49 kilometrelik içme suyu hattını yeniliyoruz. 5 ilçe merkezinde gerçekleştirdiğimiz içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 7 gün 24 saat kesintisiz çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme