'MASKİ'yi yetersiz buluyoruz'

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş'ın su zammı ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki verdi. Yıldırım, 'MASKİ'yi hem mali yönetim hem idari yönetim açısından yetersiz ve istikrarsız bulduğumuzu söyleyebiliriz' dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’ın su zammı ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki verdi. Yıldırım, ‘MASKİ’yi hem mali yönetim hem idari yönetim açısından yetersiz ve istikrarsız bulduğumuzu söyleyebiliriz’ dedi.

Her geçen gün hizmet miktarının, hizmet kalitesinin ve hizmet yatırımlarının azalarak devam ettiğini belirten Bilal Yıldırım, önceki dönemler ile şimdiki dönemi kıyasladı.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım şu şekilde devam etti:

*Kanalizasyon şebeke görüntüleme ve temizlik işleri geçmiş raporlarda yılda 70 bin-80 bin metrelerde iken 2019 yılında 15 bin metre temizlik yaptık diye birde övünerek haber yapılmıştır.

*Geçmişte açılan köylerimizdeki vatandaşlarımıza hizmet eden sondaj sayısı yıllık 80-90 adet iken 2019 yılında 15-20 adet olarak yapılmıştır.

*Yapılan içme suyu şebeke imalatları metrajları düşmüş, yapılan kanalizasyon şebeke imalatları düşmüş ve yapılan laboratuvar analiz sayıları düşmüştür.

*Her türlü vatandaşa hizmet kalemlerinde düşmüşte düşmüş ama buna karşılık şimdi su fiyatlarına zam yapılıyor.

Büyükşehirler içerisinde bizim suyumuz çok ucuz diye kıyaslama yaparak bir savunma yapmak mesnetsizlik ve biçareliğin göstergesidir diye sert ifadelerde bulunan Yıldırım, “Her şehrin yatırım ve üretim maliyeti farklıdır. Dolayısıyla böyle bir savunma yaparak vatandaşın aklıyla dalga geçmek ancak beceriksiz bir iradenin söylemi olacaktır diye düşünüyorum” dedi. 

Kayısı Haber- Bülten

Yorumlar 1
Dursun 16 Temmuz 2020 22:58

Ahmet başkan ve Özgür bey döneminin kıymetini bilemedik

Bakmadan Geçme