MASKİ Genel Müdürü'nün kızı Büyükşehir'de memur oldu

31 Mart seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan...

31 Mart seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan, Büyükşehir’e bağlı şirketlerin genel müdürlerini değiştirmişti. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’ın kızı Büyükşehir’e memur olarak mı atandı? Mahir Temur’un haberi…

 

Daha önce Battalgazi Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini yaparken 2 Mayıs 2019’da Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğüne atanan Yaşar Karataş, kızını Büyükşehir Belediyesi’nde memur yaptığı iddia ediliyor.

Farklı kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre, Yaşar Karataş’ın kızı Banu Karataş, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeli mühendis yapıldığı iddia edildi.

Banu Karataş’ın daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraklerden Melid Ulaşım ve Hizmet Grupları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde işçi kadrosunda çalışırken doğrudan “mühendis kadrosundan” sözleşmeli memur olarak Büyükşehir Belediyesi’ne atandığı iddiası, aldığımız bilgiler arasında.

31 Mart seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde nepotizm (akraba kayırmacılığı) haberleri gündeme gelmişti. Başkan Selahattin Gürkan’ın “yeğeni” Ömür Yoldaş’ı Esenlik Genel Müdür Yardımcısı yaptığını Kayısı Haber 1 Ağustos 2019’da kamuoyuna duyurmuştu.

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz yaptığımız haberi Twitter’da Türkiye’ye duyurunca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Saymaz’a açıklama yapmıştı. “Yeğenim değil halamın torunu” diye cevap vermişti.

Kayısı Haber olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a soruyoruz:

-MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’ın kızını Büyükşehir Belediyesi’nde memur yaptınız mı?

- Eğer memur yapmışsanız bu nepotizm değil midir?

 

NEPOTİZM NEDİR?

Nepotizm kavramının Latince'de “Nepot” sözcüğünden geldiği, İngilizcede ise "Nephew" (yeğen) olduğu değişik çalışmalarda ifade edilmiştir. Nepotizm, kamu örgütlerinde ve iş örgütlerinde karşılaşılan önemli sorunlar arasındadır. Türk Dil Kurumu bu kavramı “arkadaş veya akraba kayırma” şeklinde açıklanmıştır. Nepotizm kavramı günümüzde akraba ve yakınların aynı işletmede işe alınması şeklinde ele alınmaktadır. Ayrımcılık içeren alımlar bir kimsenin beceri, kabiliyet veya eğitim düzeyine bakılmaksızın istihdam edilmesi yönündedir. Nepotizm kavramı öznel bir şeklide yapıldığından dolayı genellikle mağdurlar yarattığı düşünülmektedir. Aynı zamanda bu ayrımlar örgütsel ilişkilere de zarar verebilir. Bu ayrımcılıkların kişileri yükseltici veya ayrıcalıklı bir konuma getirmesi durumunda diğer insanlar tarafından memnuniyetsizliğe neden olacağı belirtilmektedir. (Wikipedia)

Kayısı Haber – Mahir Temur

Yorumlar 15
Cumali 13 Şubat 2020 09:21

Neden Sorun Olduki Hepsi Aynı..Osman Güderin Kızıda Yeşilyurt Belediyesinde İşe Girdi...Yeşilyurt Belediyesi Etüt Proje Müd....Gururla Sunar

Hayrettin 13 Şubat 2020 01:47

Ne Demiş Gakgo Dayı; " Gelde Dayan Bu Acıya, Ataş Yansa İs Olur, Ateş Sönse Köz Olur. İste Gara, Közde Gara.."

Adaletiniz batsin 12 Şubat 2020 21:12

Turkiyede orta okul lise mezunlarının tekniker önlisans lisan mezunlarının hizmetli biro elamanı olduğu tek belediye büyükşehir bld malatya olduğunu biliyormusunuz maşallah mükemmel bir adalet .fakülte mezunu hizetli biro elamani yani 1 gurupta bu nu duzeltecegine söz vermisti sözünü tutmadı yaşar karatasını kızına sözleşme yaptın bari biraz adil o da madur olan fakülte mezunlarının 1 gurupta değerlendirilmesini engelle

malatyalı 12 Şubat 2020 19:38

SAYIN YASAR KARATAŞ KIZINI İŞE ALDIRACAGINA İLÇELERDE ZOR VE TEHLIKELI ŞARTLARDA SAYAC OKUMA VS İŞLERİ YAPTIRDIGI ELAMANLARIN MAASLARINA Bİ GÖZ ATSIN 2019 DA 3200 ALAN İNSANLAR 2020 DE NEDEN MAASLARI 2020 TL YE DÜŞÜRÜLDÜ NEDEN ..?????

İsimsiz 12 Şubat 2020 18:25

MASKİ genel müdürünün kızı değildir o, MASKİ genel müdürünün Halasının torunudur, çünkü Halasının torunu olunca adil olunuyor.

Cenk Aslan 12 Şubat 2020 17:36

Mahir temur tam maharetli adamsın.Gazetecisin.Şu memlekette senin yaptıkların bazı kendini büyük zanneden gazete tv ve haber sitelerine kapak olsun.Keşke senin onda birin kadar malatya için haber yapsalar. nerde o adamlık . nerde mertlik.Helal olsun

Vahap Yiğit 12 Şubat 2020 15:16

Belediyede yıllardır sözleşmeli olmak isteyen bir çok işin ehli mühendisler dururken genel müdürün kızının sözleşmeli yapılması tam da döneme mahsus bir utanmazlık örneği..Bir sürü üniversite mezunu gariban işsiz ve asgari ücrete razıyken belediyede çalışan birinin sözleşmeli yapılması geldiğimiz noktayı güzel özetliyor. Unutma bunları Malatyalı!Başkanın battalgazideki yakınlarını unutma!Ve lütfen artık sesiniz çıksın!Tebrikler Mahir Temur..Seni takip ediyoruz.

Mehmet 12 Şubat 2020 11:40

Baksana ikisinin yüzüne nur yok ikisinde de ya Milleti düşünecek değiller ya, ondan oy verdik zaten

TARIK 12 Şubat 2020 09:59

Baş hırsızlar Allahtan korkun be gariban size adaletli diye oy verdi zenginliğinize zenginlik katasınız diye değil, Hesap günü gelecek bekleyin Allahın gazabını, belediyeleri zengin çocukları ile doldurdunuz Malatya bunun hesabını sandıkta sorar inşallah

Sezgin 12 Şubat 2020 08:26

Nepotizmin kralı var Gürkan ve tayfasında. Bunlara birde zavallılar dürüst diye oy verdi.Gürkan yeğen damat kuzen vs ye karşılık ekibinede dağıtıyor sus payı olarak. Neyin mi sus payı. 1-2 seneye çıkar

Arif 11 Şubat 2020 22:39

Tabiki amirlerin müdürlerin çocukları atanacak kimsesiz fakir fukara ölsün

Dayın olacak 11 Şubat 2020 21:00

Bu şehirde dayın olacak. Dayın yoksa dayıoğlu olacak o da yoksa dayının torunu olacak. Yazık

malatyalı 11 Şubat 2020 20:03

ben bir malatyalı olarak hakkımı helal etmiyorum.

VAH VAH 11 Şubat 2020 19:44

VAH VAH VAH :) ÇOK KOMİK BENCE

ne olmuş 11 Şubat 2020 19:16

ne olmuş kardaş, iş maski genel müdürüne gelinceye kadar sabah olur.şaşırmıyoruz dahi.bu özel haber dahi değil!

Bakmadan Geçme