Malum Cemiyet Yüzünden Mi Görevden Alındı

Ağbaba, Malatya İL Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın görevden neden alındığını sorup tepkisini dile getirdi.


Ağbaba; “AKP Milletvekilleri biraz becerikli olsa, kamu kurumlarının Malatya’da bir grubun elinde şamar oğlanına çevirmesine izin vermezlerdi” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Malatya İl Milli Eğitim Müdürünün görevden alınmasına tepki gösterdi. İsimleri mahkeme dosyalarında usulsüzlükle anılan daire müdürlerinin yıllarca görevi başında tutulduğunu,ardından da çok daha iyi görevlere getirildiğini hatırlatan Ağbaba,

“3 Hafta önce Malatya’ya gelen  Milli Eğitim Bakanının Malatya’daki eğitim kalitesine ve Milli Eğitim yetkililerine övgüler düzerken, 3 hafta sonra Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay hangi sebeple görevden alınmıştır?  Yolsuzluk mu ,usulsüzlük mü yapmıştır? Şayet bir suçu kusuru yoksa müdürün kendi memleketinde 1,5 yıl gibi kısa sürede neden görevden alındığı kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

MALUM CEMİYETE BOYUN EĞMEDİĞİ İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?

Milli Eğitim Müdürünün bu görevden alınmasının AKP Malatya Milletvekillerinin pasifliğini ve beceriksizliğini ortaya koyduğunu belirten Ağbaba, “Malatya’da artık ismi herkes tarafından bilinen bir oluşumun/grubun baskılarına dayanamayıp müdürün görevden alınmasına ses çıkaramadılar. ‘1,5 yıldır kendi şehrimde zulüm gördüm’ diyen Milli Eğitim Müdürü’nün haklı isyanını görmezden gelip, Malatya bürokrasisini bir kez daha malum cemiyete teslim ettiler.Kanbay bu cemiyete boyun eğmediği için mi görevden alındı?” ifadelerini kullandı

Battal Kanbay’ın liyakatin ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösteren bir idareci olduğunu vurgulayan Ağbaba,

“Sadece iki eğitim öğretim yılında, tamamlanan, yatırıma alınan, proje aşamasında olanlarla birlikte 150’ye yakın okulu Malatya’ya kazandıran, göreve geldiği günden itibaren Malatya’da ikili eğitimi sonlandırmak için, okul öncesi eğitime yaygınlaştırmak için başarılı çalışmalara imza atan, bakanlık tarafından takdir edilen, devlet adamı kimliği ile toplumun tüm kesimlerin beğenisini kazanan, Battal Kanbay’ın görevden alınması Malatya için büyük kayıptır. AKP’ye dürüst ve başarılı bürokratların yaramadığının son örneğidir” dedi.

Bakmadan Geçme