Malatya'daki FETÖ/PDY davasında 3'üncü duruşma başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Malatya'da görülen davada 3'üncü duruşma başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Malatya’da görülen davada 3’üncü duruşma başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Malatya’da görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasında 28’i tutuklu 76 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Yeşilyurt ilçesinde bulunan Yakınca Spor Salonunda görülen duruşma öncesi geniş güvenlik önlemleri alınırken Malatya E Tipi Cezaevinde bulunan sanıklardan 14’ü duruşma salonuna getirildi. Diğer duruşmaların aksine cezaevi araçları kapalı spor salonunun kapısına tam yaklaşırken bazı sanıkların salona girişleri görüntülenemedi.

Davanın bir numaralı sanığı olarak yargılanan ve Düzce T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ve bazı tutuklu sanıklar duruşmaya SEGBİS ile katılırken davanın 2 numaralı sanığı olarak yargılanan dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun de duruşmaya katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatların da mahkemede yerlerini alması ile duruşma başladı.

Bu arada geçtiğimiz Nisan ayında görülen duruşmada ilçe seçim kurulu başkanı olması nedeniyle koltuğunu Duran Kılıç’a bırakan Vedat Koç ise bugünkü duruşmada yeniden mahkeme başkanlığı görevine devam ediyor.

7 Mart 2017 tarihinde başlayan duruşmada şu ana kadar 68 sanığın savunması alındı. Bugünkü duruşmada geri kalan 8 sanık ve tanığın ifadelerinin alınması bekleniyor.

Bakmadan Geçme