Malatya'da yangın: Yatalak eşini kurtardı kendisi can verdi

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen yangında yatalak olan eşini dışarı çıkararak kurtaran yaşlı kadın tekrar içeri girdiğinde tüpün patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Olay sabaha doğru Hekimhan ilçesine bağlı Budaklı Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede yaşlı çiftçin oturduğu tek katlı kerpiç evi sardı. Yangında yatalak olduğu öğrenilen eşi Haydar Gökçe’yi (81) dışarı güçlükle çıkaran Elif Gökçe (80) yeniden yanan eve girdi. Bu sırada yangın nedeniyle evdeki tüpün patlaması ile kerpiç evin çatısı çöktü ve yaşlı kadın hayatını kaybetti.

Çevredekilerin durumu itfaiyeye bildirmesi ile olay yerine gelen ekipler yangına müdahale ederken ağır yaralanan Haydar Gökçe ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı. Kocasını kurtardıktan sonra hayatını kaybeden Elif Gökçe’nin cenazesi evde yapılan incelemelerin ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken jandarma olay yeri inceleme ekipleri de yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme yaptı.

Yangın sonrası evde büyük çapta da maddi hasar oluşurken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme