Malatya'da mehterli Ramazan davulu

Malatya'da Ramazan davulcuları vatandaşları sahura Mehter Marşı çalarak uyandırıyor.

Malatya’da Ramazan davulcuları vatandaşları sahura Mehter Marşı çalarak uyandırıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bu mübarek ayın vazgeçilmez kültürü davulcular da sahurda sokak sokak dolaşmaya başladı.

Malatya’da da davulcular Ramazan’ın vazgeçilmez bir parçası.

Ancak Tugay Geçit ve Turan Batar isimli davulcular, vatandaşı farklı bir yöntemle sahura kaldırıyor. Mehter Marşı çalarak kapı kapı dolaşan davulculara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

“Kendi kültürümüz ve tarihimizi yansıtıyor”

Ramazan davulcusu Tugay Geçit yaptığı açıklamada, “İnsanları bu şekilde davul çalarak sahura kaldırmamızın nedeni buranın doğunun yıkılmaz bir kalesi olması. Battalgazi’nin diyarı Milliyetçi Malatya olduğu herkese göstermek istedik. İnsanlar da bu uygulamadan çok memnun. Hem güzel bir melodi oluyor, hem de kendi kültürümüz ve tarihimizi yansıtıyor” dedi. Ramazanın başlamasıyla önlerinde ve arkalarında birer bayraklı genç ile birlikte Mehter Marşı eşliğinde Malatyalıları sahura uyandırdıklarını belirten Geçit, “ Uygulamayı sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Önümüzde ve arkamızda birer bayraklı genç ile birlikte Mehter Marşı eşliğinde Malatyalıları sahura uyandırmak bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Sahura Mehter eşliğinde uyanan Malatyalılar cep telefonları ile sahur davulcuları Tugay Gecit ve Turan Batar’ı görüntüledi.

Bakmadan Geçme