Malatya'da değişim ve dönüşüm çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Özalper Mahallesine bağlı 3 sokakta değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Özalper Mahallesine bağlı 3 sokakta değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı Anne ve Çocuk Diş Hizmet biriminin çevresinde bulunan sokaklarda düzenleme çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Bölgenin en büyük problemi olan otopark sorunu da düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan otoparklar sayesinde ortadan kalktı. 340 metre uzunluğundaki Aliya Sokakta 8 metre genişliğinde yol, 2 metre kaldırım, 1.2 metre bisiklet yolu yapan Büyükşehir Belediyesi, sokak boyunca 68 ağaç dikip, 34 de aydınlatma direği monte etti.

470 metre uzunluğundaki Ahu Sokakta da 3 metre genişliğinde kaldırım, 10.5 metre genişliğinde yol, 2 metre genişliğinde cep otoparklar yapan Büyükşehir Belediyesi, 300 metre uzunluğundaki Tevhit Sokakta ise 3.5 metre genişliğinde kaldırımlar, 12 metre genişliğinde yol, 1.2 metre genişliğinde çift taraflı bisiklet yolları yaptı. Aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları ise devam ediyor.

Bölgenin önemli derecede trafik yükünü çeken sokaklar da bisiklet yolları da yakın bir zamanda özel asfalt ile kaplanacak. Büyükşehir Belediyesi daha önce altyapısı yenilenen Özalper bölgesinde 20’nin üzerinde sokakta asfaltlama çalışması yaparak bölgenin ulaşım problemini çözmüştü.

Bakmadan Geçme